Іменем загиблого хлопчика-мігранта назвали рятувальний корабель

Іменем загиблого хлопчика-мігранта назвали рятувальний корабель

Укрінформ
Рятувальний корабель носитиме ім’я трирічного сирійця Айлана Курді, який загинув біля берегів Туреччини в час міграційної кризи у 2015 році.

Про це повідомляє телеканал TRT.

«Рятувальний корабель був названий на честь Айлана Курді, який потонув біля узбережжя Бодрума у ​​вересні 2015 року», – повідомив телеканал.

Раніше корабель носив ім’я німецького геолога і георафа, професора Альбрехта Пенка. За ініціативи німецької благодійної організації Sea-Eye, назву корабля вирішили змінити.

Читайте також: Канада надасть притулок врятованим із рабства лівійцям

На урочистій церемонії, яка відбулася на іспанському острові Пальма-де-Майорка, був присутній батько хлопчика – єдиний член сім’ї, який залишився живим.

Його дружина і два сини загинули, коли сім’я намагалась дістатися грецького берега. Тіло маленького Айлана винесло на берег турецького курортного міста Бодрум. Його фото, зроблене рятувальниками, викликало значний резонанс у ЗМІ, а згодом – хвилю обурення і вимог вирішення міграційної кризи.

Читайте також: Трамп про мігрантів з Мексики: Якщо буде потрібно, побудуємо стіну з людей

Пізніше, у березні 2016 року, двох сирійських перевізників засудили до 4 років і 2 місяців за нелегальне перевезення людей. Водночас їх виправдали за звинуваченням у створенні ситуації, яка призвела до загибелі людей, що передбачало ув’язнення до 35 років.

За даними Sea-Eye, це судно у 2016 році врятувало понад 14 тисяч мігрантів у ході близько 60 рятувальних операціях у Середземному морі.

Фото: The Independent

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-