"Натхненні Пінзелем": у Львівській опері показали скульптури відомих митців

Фото
Укрінформ
Акція, присвячена конкурсу скульптур “Натхненні Пінзелем”, що має на меті привернути увагу до реставрації скульптур геніального майстра, відбулася напередодні увечері у Львівській опері. У фойє театру виставили подані на конкурс роботи відомих митців.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Кожен із вас цінує, розуміє мистецтво Пінзеля – світове надбання, кожен відчуває енергію творчості, що збереглась із XVII cтоліття. Геніальний майстер творив свої шедеври тут, на Галичині. Наше завдання - зберегти цю безцінну спадщину для нащадків”, - зазначив перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський.

Роботи Конкурсу скульптур «Натхненні Пінзелем»/Фото: loda.gov.ua

До конкурсу долучилися відомі митці Іван Самотос, Петро Старух, Віктор Проданчук, Ярослав Костко, Володимир Цісарик, Павло Бондар, Тарас Данилюк, Василь Бабій, Володимир Семків. Скульптура, що здобуде перемогу у конкурсі, буде виготовлена в повний зріст і подарована місту.

Читайте також: Фестиваль сучасної української драматургії стартує у Дніпрі

Одним із найважливіших завдань проекту є привернення уваги до костелу Всіх Святих у селі Годовиця, що з 1974 року перебуває в аварійному стані, без даху. Саме в цьому храмі є найвідоміший вівтар, створений Іоаном Георгом Пінзелем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-