П’ять книжок для літнього читання від Білла Гейтса

П’ять книжок для літнього читання від Білла Гейтса

Огляд
Укрінформ
Білл Гейтс порадив книжки, які він рекомендує прочитати під час літньої відпустки. 

Список з’явився в його блозі.

«За останній час я прочитав кілька приголомшливих книжок. Коли я складав цей список з п’яти творів, якими ви, можливо, захочете насолодитися цього літа, я усвідомив, що деякі з них порушують великі питання. Що визначає генія? Чому погані речі відбуваються з хорошими людьми? Звідки походить людство і куди ми йдемо?», – розповів Гейтс у своєму блозі та додав, що всі п’ять книжок об’єднує те, що вони легко читаються.

Отже, до списку потрапили:

«Леонардо да Вінчі» Волтера Айзексона

Фото: @insignis_media

Гейтс називає Леонардо «одним з найцікавіших людей всіх часів». Хоча сьогодні він більш відомий як художник, Леонардо мав абсурдно широкий спектр інтересів: від анатомії людини до театру. Айзексон «зібрав в одну книжку всі найсильніші сторони генія і пояснив, що саме робить його настільки винятковим». Засновник Microsoft також радить прочитати й інші біографічні праці автора – про Альберта Ейнштейна та Стіва Джобса. «Ейнштейн. Життя і всесвіт генія» та «Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple» є в українському перекладі.

Читайте також: Видавництво "Віват" на Книжковому Арсеналі: 20 новинок

«Все стається з певної причини та інші брехні, які мені подобалися» Кейт Боулер

Фото: @thriftybibliophile

Коли у професорки Кейт Боулер діагностували пізню стадію раку товстої кишки, вона «почала розмірковувати, чому так сталося. Чи це не перевірка на силу характеру? Висновки надзвичайно сумні, але водночас ця книжка – дотепні мемуари людини, яка поступово наближається до смерті», – пише Білл Гейтс.

«Лінкольн у Бардо» Джорджа Сондерса

Фото: @cozybookmoments

«Я думав, що знаю все, що потрібно знати про Авраама Лінкольна, проте книжка Сондерса змусила мене переосмислити деякі моменти його життя, - зізнається засновник Microsoft. - Я інакше глянув на те, як на Лінкольна тиснув подвійний тягар горя (через смерть сина – уточн.) та відповідальності. Це одна з тих захопливих, двозначних книжок, які хочеться обговорити з друзями після прочитання».

Ця книжка отримала Букерівську премію у 2017 році. Видавництво Старого Лева планувало перекласти цю книгу до кінця року.

Читайте також: "Старий Лев" на Книжковому Арсеналі: 20 книжок для літньої відпустки

«Історія походження: велика історія всього» Девіда Крістіана

Фото: @the_spines

У своїй попередній книзі «Велика історія» автор розповідає історію Всесвіту від Великого вибуху до складних суспільств сучасності, об'єднуючи ідеї та докази з різних дисциплін в єдину розповідь. «Історія походження» - це чудове введення до «Великої історії». 

«Після прочитання книги ви навчитеся глибоко цінувати місце людства у Всесвіті», – пише Білл Гейтс про цю книгу.

Читайте також: «Наш формат» на Книжковому Арсеналі: 25 книжок, які зроблять вас кращими

«Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо» Ганса Рослінга, Улі Рослінг та Анни Рослінг-Рьонлюнд

Фото: @irinyurch

Гейтс рекомендує цю книжку з першого дня, як вона була опублікована. Один з авторів книжки – відомий лікар Ганс Рослінг –  помер торік. «Він пропонує проривний спосіб розуміння базових істин про світ – як життя стає кращим, а де де світ все ще потребує поліпшення. У розповідь автор вплітає незабутні анекдоти зі свого життя. Це остаточне, кінцеве слово від чудової людини й одна з найкращих книжок, які я коли-небудь читав», – пише бізнесмен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-