"Буква" заявляє, що акцію під їхнім магазином замовив поставник книг з РФ

Укрінформ
Книжкова мережа "Буква" заявляє, що акція, яка відбулася біля книгарні мережі в Києві 17 травня, була інспірована постачальником російських книжок.

Про це йдеться в офіційному повідомленні ТОВ "Буква. Українська національна мережа", яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Згідно з нашими даними, ця "мирна" акція - захід замовного характеру, замовниками якої є власники дистрибуційної компанії, що займалася поставками книг російського видавництва в Україну, які потрапили під санкції. У той же час, у розповсюдженні недостовірної інформації про мережу книгарень "Буква УНМ" та її акціонерів також узяли участь конкурентні книжкові мережі. Ця фейкова інформація тиражується сайтами з сумнівною репутацією", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що головним мотивом цієї акції була помста за "чітку проукраїнську позицію компанії та лобіювання введення санкцій проти антиукраїнських видавництв".

Підтвердженням цього в компанії назвали те, що активісти, які провели акцію, приховували свою приналежність до будь-якої громадської організації чи об'єднання. Водночас у компанії наголошують, що асортимент мережі книгарень "Буква" складається з книг українських видавництв, 80% з них - українською мовою. А також, що після початку військової агресії проти України розірвали відносини з російськими партнерами.

Читайте також: "Російський бізнес": активісти обклеїли книгарню "Буква" у центрі Києва

"За фактом проведеної псевдопатріотами "мирної акції" - це вандалізм та хуліганство, які спричинили матеріальні збитки компанії, у зв'язку з чим ми зібрали всі необхідні дані для порушення кримінальної справи проти виконавців акції. Службою безпеки компанії надано інформацію про довготривалий характер "мирної акції", тож просимо ставитися до цього неподобства обдумано", - закликали в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня у центрі Києва активісти обклеїли фасад фірмового магазину книжкової мережі “Буква” наліпками “Російський бізнес” і “Чому буква? Коли літера...”, закликаючи припинити її діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-