"Російський бізнес": активісти обклеїли книгарню "Буква" у центрі Києва

Фото
Укрінформ
У центрі Києва активісти обклеїли фасад фірмового магазину книжкової мережі “Буква” наліпками "Російський бізнес" і "Чому буква? Коли літера...", закликаючи припинити її діяльність.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На сходах біля входу до книгарні учасники акції виклали частину імпровізованої стіни з білої цегли, до якої приклеєні аркуші паперу з гаслами "Не закриєте ви — закладемо ми" та "Ярослава Мариновича — за грати".

Магазин знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького, 3б.

"Ми зібралися тут, щоб розповісти людям, що книжкову мережу “Буква” очолює Маринович, який є колишнім співвласником російської фірми "Ексмо", що видає на сьогодні сотні книг антиукраїнського спрямування. Проти нього були відкриті справи в СБУ, але згодом вони були закриті. Тому ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми і робимо це саме напередодні інавгурації новообраного Президента", - розповів кореспонденту Укрінформу один із організаторів акції Богдан Дружко.

Загалом, участь в акції беруть близько десятка чоловіків, які тримають у руках державні прапори.

Книгарню “Буква” активісти обклеїли наліпками “Російський бізнес”/ Фото Олександра Трохимчука

Читайте також: Під посольством ФРН у Києві вимагали міжнародного аудиту нафтових компаній РФ

Як повідомлялося, Ярослав Маринович є одним із засновників української національної мережі "Буква" та видавничої групи "КМ-БУКС", які нині вважаються найбільші підприємства книжкової галузі України. За ними — майже третина всієї видавничої продукції, яка продається в країні. Як повідомляють ЗМІ, упродовж останніх чотирьох років "Буква" та "КМ-БУКС" займають чітку проукраїнську позицію, виступаючи за обмеження ввезення книг із країни-агресора.

Разом з тим наприкінці 2000-х сам Маринович працював топ-менеджером російського видавництва "Ексмо" в Москві, яке потрапило до санкційного списку Держкомтелерадіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-