Еко-кафе,

Еко-кафе, "розумна устілка", Self-School - бізнесмени оцінили дитячі стартапи

Фото
Укрінформ
В Києві відбувся Форум стартапів, на якому відомі підприємці міста оцінювали презентації бізнес-проектів дітей і підлітків 8-14 років. 
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Діти презентували підприємницькі та соціальні проекти, які вирішують різні проблеми суспільства і задовольняють потреби людей. Дитячий розум ще не загнаний в рамки обмежень і бачить можливості там, де свідомість досвідченого ділка бачить лише блоки і обмеження», — наголосила керівник Міжнародного дитячого університету ICU (Youth Flow Academy) Ірина Мельниченко.

У Києві відбувся форум дитячих стартапів

Журі довго не могло дати остаточні оцінки проектам, адже кожен з них чимось сильно вразив суддів: одні - своєю продуманістю, інші - масштабністю мислення. У підсумку переможцями Форуму були визнані бізнес-проекти: Кафе Eco-Land, де використовують екопродукцію для приготування десертів і салатів; устілка у взутті, яка підлаштовується під стопу через додаток в телефоні; підлітково-молодіжна платформа Self-School - проект, який об'єднує за інтересами підлітків і молодь, та проект, орієнтований на тих, у кого є домашні тварини. До речі, його автори — дві 9-річні подружки. Вони придумали власні аксесуари для домашніх тварин, різні повідці, костюми, гумки, прикраси і адаптували їх під вихованців.

Всі автори стартапів провели велику роботу. Зокрема, Марина Мельниченко, Аня Переходько та Жасмин Казарян, перш ніж винести на розгляд журі ідею еко-кафе, провели аналіз ринку, соцопитування і навіть розрахунки окупності проекту.

Кирило Скрипник, який запропонував устілку, що синхронізується з телефоном через додаток і показує варіанти вирішення проблеми, відчув ці проблеми на своєму здоров’ї. Тому й поставив за мету допомогти собі та іншим людям, які потребують такої допомоги.

Читайте також: У Нью-Йорку відкрився найбільший у США ярмарок технологій

Учасниці старпату “підлітково-молодіжна платформа Self-School” не забули про благодійну складову проекту.

«Дуже приємно дивитися на дітей, які придумують і реалізують ідеї, замість просиджування часу за комп'ютерними іграми, соцмережами і телевізором», — зазначила член журі Юлія Ублінських.

Мама однієї з учасниць Руслана Мудрик поділилася своїми враженнями, наголосивши: «Те, що ви робите - дивовижно! Форум ще раз доводить, що ви на правильному шляху в створенні майбутньої рушійної сили України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-