ЮНІСЕФ презентував виставку

ЮНІСЕФ презентував виставку "Вода під прицілом"

Фото
Укрінформ
З нагоди Всесвітнього дня води дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) презентував фотовиставку "Вода під прицілом", присвячену жителям поблизу лінії зіткнення на сході України.

Про ідею проекту розповіла голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця фотовиставка називається "Вода під прицілом" і присвячена особистим історіям людей, які щодня живуть в непростій ситуації і про тих людей, які забезпечують для жителів регіону щоденний доступ до води. На цих фото показані умови, в яких живуть люди, зокрема, діти, а також ті важкі умови, в яких працюють робітники водної системи", - заявила вона.

Сильвандер зауважила, що небезпечна для здоров'я людини вода може настільки ж псувати життя, як і кулі та постріли.

"Сьогодні ми відзначаємо на глобальному рівні всесвітній день вод, відзначаємо його ми і тут, в Україні. Основна ідея цієї події - це те, що доступ до безпечної води не є привілеєм, а це є основним правом людини. Попри це, у світі мільйони людей досі страждають від нестачі безпечної води і кожного дня вони намагаються виживати і будувати своє життя. Особливо це серйозною проблемою є у тих регіонах, де відбуваються конфлікти, коли зривається та руйнується інфраструктура водопостачання", - додала Сильвандер.

Виставка триватиме просто неба на вулиці Сагайдачного, 22 у Києві з 22 березня до 5 квітня 2019 року.

Виставка "Вода під прицілом" / Фото: Олександра Жаркова. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, святкування Всесвітнього дня води 22 березня було започатковано у 1993 році. Рішення про День води було прийнято під час конференції Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй з навколишнього середовища, яка відбулась у Ріо-де-Жанейро 3-14 червня 1992 року.

Читайте також: На Донбасі цьогоріч зафіксували 19 атак на об'єкти водної інфраструктури - ЮНІСЕФ

Цьогорічна тема Дня води - "Не залишаючи нікого осторонь".

За даними ООН, на сьогодні близько 2,1 мільярда людей живуть без доступу до безпечної води в домашніх умовах. Завдання Дня води полягає в тому, щоб знизити втрати води і збільшити обсяги переробки. Нині понад 80 відсотків стічних вод забруднюють довкілля, потрапляючи у ґрунт недостатньо очищеними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-