У Харківському музеї виявили колекцію з елементами кримськотатарського орнаменту

У Харківському музеї виявили колекцію з елементами кримськотатарського орнаменту

Укрінформ
Фахівці провели вивчення етнографічної колекції, яка надійшла до фондів музею після звільнення Харкова в 1943 році та була пов’язана з історією і культурою кримськотатарського народу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

“Було встановлено, що більшість предметів містять елементи традиційного кримськотатарського орнаменту – Орьнек, який в минулому році включено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, а наразі підготовлено номінаційне досьє для включення його до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Google-Україна спільно з Мінкультом запускають проект "Автентична Україна"

Як зазначається, дотепер Харківський історичний музей не володів достеменною інформацією про історію походження цих предметів, а також їх призначення та ролі у контексті культурних традицій. Облікова документація на ці музейні предмети була втрачена під час Другої світової війни.

У міністерстві додали, що музейні предмети цієї етнографічної колекції будуть експонуватися на виставці у дні вшанування пам’ятної дати - 75-их роковин депортації кримських татар та інших народів Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-