У Києві відбудеться перший конкурс відеоконтенту PITCH UA

У Києві відбудеться перший конкурс відеоконтенту PITCH UA

Укрінформ
Перший конкурс соціально вагомого контенту про єдину та різноманітну Україну PITCH UA відбудеться в Україні. Відкрита презентація конкурсу пройде 18 березня у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“До участі в конкурсі допускаються відеопроекти для ТБ, кінотеатрів та веб-платформ усіх видів та жанрів з відповідною тематикою, а їхні автори матимуть можливість підвищити власний професійний рівень, на практиці перевірити креативний потенціал своїх ідей, відвідати майстер-класи міжнародних експертів аудіовізуальної індустрії і, як результат, отримати часткове фінансування на реалізацію свого проекту. Імена запрошених експертів, умови участі, критерії відбору проектів буде оголошено на офіційному відкритті конкурсу PITCH UA, що відбудеться на локації Main Hall (вул. Володимирська, 49а) 18 березня, початок заходу — о 10:00”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, захід відкритий для всіх охочих: вхід вільний — за умови попередньої реєстрації.

Конкурс PITCH UA триватиме три місяці - з 18 березня до 17 червня 2019 року - та матиме декілька етапів: прийом заявок, докторинг-майстерня, фінальне подання проектів та пітчинг. Детальніше про умови та етапи конкурсу можна дізнатися тут.

Конкурс проводиться за підтримки проекту USAID UCBI — Української ініціативи зміцнення громадської довіри, організатор — українська медіаконсалтингова компанія Media Resources Management (MRM).

Як зазначає директор MRM Вікторія Ярмощук, головна мета конкурсу — сприяти об’єднанню українців, розповісти про позитивні зміни в країні, більше дізнатися про те, які ми є насправді. “Один із шляхів до цього — наповнити ефіри телеканалів, екрани кінотеатрів та веб-ресурси справді якісним контентом, що демонструє єдність нашої держави в її різноманітності та присвячений історіям сильних небайдужих людей”, - підкреслює вона.

PITCH UA відкритий для аудіовізуальних проектів будь-якого жанру та виду — фільмів, серіалів, документальних стрічок, соціальної реклами, телешоу, анімації, веб-серіалів тощо. Вони не обов’язково мають бути абсолютно новими. Наприклад, можна подати на конкурс наступний сезон серіалу або спеціальний випуск вже існуючої передачі. Головне, аби проект відповідав місії конкурсу: сприяв посиленню відчуття єдності багатонаціонального та мультикультурного громадянського суспільства в Україні. Гасло конкурсу — BE CREATIVE. BE UKRAINIAN — підкреслює значимість персонального внеску кожного громадянина країни у процес позитивних і креативних змін: як змін власного життя, так і життя всієї держави.

Читайте також: У Харкові запускали у повітря кульки із віршами Кобзаря

Стати учасниками конкурсу PITCH UA можуть продюсери — громадяни України, зареєстровані як ФОП, а також продакшн-компанії, зареєстровані в Україні.

Переможці конкурсу зможуть отримати до 60% фінансування бюджету своїх проектів та експертний супровід від USAID на всіх етапах їх розробки й виробництва.

Ці кошти не підлягають поверненню. Але переможці мають довести свою здатність забезпечити решту бюджету проекту та засвідчити готовність телеканалу з національним покриттям, всеукраїнської дистриб’юторської компанії або великої інтернет-платформи показати проект для максимальної кількості глядачів України до квітня 2020 року включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-