У Харкові запускали у повітря кульки із віршами Кобзаря

У Харкові запускали у повітря кульки із віршами Кобзаря

Укрінформ
Інтерактивна акція "Тарас єднає нас!" зібрала біля пам'ятника Тарасу Шевченко біля двохсот харків'ян та гостей Харкова.

Акцію організували активісти харківського Євромайдану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тарас Шевченко був справжним патріотом, його життя та творчість були спрямована на те, щоб український народ був вільним, а Україна - незалежною. Нагадуванням про надбання Кобзаря та його любов до рідної землі й стала акція "Тарас єднає нас!", до якої ми запросили усіх бажаючих", - зазначив на відкритті коордінатор харківського Євромайдану, заслужений журналіст України Володимир Чистилін.

Читайте також: Порошенко: "Кавказ" Шевченка повернеться в шкільну програму

Акція почалася з покладання квітів до пам'ятника за участю представників керівницта Харкова та області, духовенства, громадських організацій, включаючи пластунів.

За програмою акції відбулося театралізоване дійство та конкурс на краще виконання віршів Кобзаря, переможці отримали у подарунок книжки з віршами поета. Також відбулася інтерактивна екскурсія "Шевченко. Гайдамаки. Березіль", пролунала розповідь про створення у Харкові пам'ятника Шевченку, автори якого свого часу отримали Державну премію України, а скульптурні образи героїв поезії Кобзаря відтворено за допомогою артистів Харьківського українського драматичного театру імені Шевченка, які позували скульпторам.

Читайте також: Президент на Тарасовій горі вручив Шевченківські премії

На завершення акції з майданчика біля пам"ятника запустили повітряні кульки з прикрепленими до них надрукованими текстами віршів Кобзаря.

Як стало відомо, святкови заходи до 205-річя з дня народження Тараса Шевченка відбулися по всій Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-