У Ризі пройшов другий день книжкової виставки з великою українською програмою

У Ризі пройшов другий день книжкової виставки з великою українською програмою

Фото
Укрінформ
У ризькому Виставковому центрі на Кіпсалі у другий день міжнародної "Латвійської книжкової виставки-2019" (1-3 березня) пройшли чергові заходи в межах української програми.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вдень, на початку другого дня української програми Латвійської книжкової виставки, Андрій Курков провів майстер-клас з написання казок для дітей молодшого віку. Ввечері пройшла презентація, підготовлена видавництвом “Фоліо” – про особливості книжкового ринку України, роботу з авторами, просування української літератури за кордоном. Проводив захід гендиректор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький, розкривати тему йому допомагав постійний автор видавництва Андрій Курков. На завершення робочого дня виставки її організатори та члени української делегації провели флешмоб на підтримку українського політв’язня Олег Сенцова сфотографувавшись з його біографією, щойно виданою видавництвом «Фоліо».

Читайте також: Велику українську програму представили на книжковій виставці у Ризі

3 березня, в останній дінь книжкової виставки у ризькому Виставковому центрі на Кіпсалі, відвідувачі стенду "UA: Книги" зможуть познайомитися з останніми новинками українських видавництв, придбати нові книжки.

У Ризі пройшов другий день книжкової виставки. Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

А в понеділок вже за рамками Виставки і в межах Днів Української книги в Ризі пройдуть ще кілька різноманітних заходів. Зранку відбудеться церемонія передачі книг, які привезла до Риги українська делегація, до фонду латвійської національної бібліотеки. Вдень українські письменники проведуть майстер-класи для учнів Ризької української середньої школи: «Казки» (для учнів 2-3 класів) - Андрій Курков; «Мистифікації», тобто веселі історії в дусі барона Мюнхгаузена, (для учнів 7-9 класів) - Юрій Винничук. На завершення Днів української книги в «Домі Євросоюзу» в центрі міста пройде публічна дискусія «Роль письменників у боротьбі проти пропаганди і за свободу слова у добу пост-правди» (15:00-17:00).

Читайте також: У Ризі відбулась акція на підтримку українських політв’язнів

Низку заходів в рамках "Латвійської книжкової виставки-2019" підготували та проводять Посольство України в Латвійській Республіці, Товариство «Латвія - Україна / Latvija – Ukraina», видавництво «Фоліо» та Український ПЕН-Клуб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-