Велику українську програму представили на книжковій виставці у Ризі

Велику українську програму представили на книжковій виставці у Ризі

Фото, відео
Укрінформ
У ризькому Виставковому центрі на Кіпсалі у перший день міжнародної "Латвійської книжкової виставки-2019" (1-3 березня) представили велику українську програму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відкривав українську програму захід "ПЕН-клуб Україна" рекомендує", яку презентував відомий український письменник, президент ПЕН-клубу Андрій Курков. Допомагав йому гендиректор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький. Присутніх ознайомили з останніми новинками українських видавництв.

Члени української делегації, яка перебуває у Ризі, взяли участь в акції "Порожні стільці" навпроти російського посольства - на підтримку українських політв’язнів та військовополонених моряків. Серед організаторів акції – латвійський та український ПЕН-клуби.

Крім того, координатор медіа-проекту "Читомо" Ірина Батуревіч представила ініційоване нею грунтовне дослідження "Куди рухається український книжковий ринок та література у 2019 році: тренди, популярні ніші в цифрах та фактах. Презентація та прогнози на підставі досліджень Ukrainian Reading and Publishing Data 2018". Курков та Красовицький надавали присутнім додаткові пояснення.

Ввечері в Посольстві України пройшла творча зустріч письменників Юрія Винничука та Андрія Куркова з українською громадою Латвії, латиськими активістами. Популярні автори розповіли про свій письменницький шлях, старі та нові книжки, творчі плани. Важливою темою зустрічі було також обговорення поточної політичної ситуації, в тому числі - проблеми звільнення українських політичних в’язнів у РФ. Курков, зокрема, розповів про своє знайомство з Романом Сущенком, який брав у нього інтерв’ю під часу книжкового ярмарку в Парижі.

Велику українську програму представили на книжковій виставці у Ризі / Фото: Олег Кудрін. Укрінформ

В суботу, 2 березня, заходи української програми Латвійської книжкової виставки продовжуються: о 15:15 у Виставковому центрі на Кіпсалі Андрій Курков розпочне майстер-клас з написання казок та оповідань для дітей. О 17:00-18:00 відбудеться презентація, підготовлена видавництвом "Фоліо", про особливості книжкового ринку України, роботу з авторами, просування української літератури за кордоном та можливості видавця бути агентом свого автора за межами України.

Загалом 1-3 березня у ризькому Виставковому центрі на Кіпсалі відвідувачі стенду "UA: Книги" можуть познайомитися з останніми новинками українських видавництв, придбати нові книжки, поспілкуватися з членами української делегації, взяти авторські автографи.

Низку заходів в рамках "Латвійської книжкової виставки-2019" підготували та проводять Посольство України в Латвійській Республіці, Товариство "Латвія - Україна / Latvija – Ukraina", видавництво "Фоліо" та Український ПЕН-Клуб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-