У Києві відкриють перший в Україні Музей науки

У Києві відкриють перший в Україні Музей науки

Укрінформ
У Києві команда Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ) презентувала концепцію першого в Україні інтерактивного Музею науки - некомерційної установи задля популяризації науки.

Презентація поетапного плану реалізації проекту Музею наук відбулася у середу на ВДНГ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Музей науки створюється у першу чергу для майбутніх поколінь. Близько 70% потенційних відвідувачів музею - діти. Саме їм в інтерактивній емоційно-насиченій формі у майбутньому закладі ми хочемо розказати про те, як влаштований світ, надихнути їх до пізнання та творення», - зазначив генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Під час презентації шоумен Ігор Кондратюк наголосив, що цей музей буде виховувати розумних дітей, адже досі в Україні немає місця, де б можна було показати дитині цікаву фізику чи хімію. А майбутній Музей науки зможе це зробити – понад 10 тисяч квадратних метрів буде надано для українських та світових досягнень у сферах фізики, космосу, біології, хімії та інших наук, сказав він.

«Якщо ви хочете, щоб ваша дитина зацікавилася спортом, ви ведете її до Олімпійського, якщо хочете прищепити любов до кіно - ведете її до кінотеатру, тож повинно бути місце, де б можна було дитині продемонструвати науку», - зазначив Кондратюк.

Розташується музей у двох діючих павільйонах (№1 та «Наука») і новій спеціально спроектованій будівлі. Крім основної та тимчасових експозицій, у цих спорудах планують розмістити інноваційні лабораторії, простір для спеціалізованих заходів, зону, спеціально відведену під літні табори, кафетерій тощо.

Під час заходу було офіційно заявлено про старт залучення інвестицій. Всього для реалізації проекту знадобиться 16 873 млн євро. Втілити у життя ідею майбутнього заплановано у найближчі 3-5 років.

Читайте також: У Дніпрі відкрилася онлайн-виставка, присвячена академіку Писаржевському

«ВДНГ минулого року вже інвестував значну частину свого доходу в розробку цієї концепції, бо ми розуміємо, що це дуже важливо не тільки для Експоцентру, це має бути проект для всього покоління України», - зазначив Мушкін.

За його словами, проект економічно самодостатній – він окупається менш ніж за 6 років (у євро), тому є інвестиційно привабливим для будь-якого потужного інвестора: будь то держава чи приватний фонд.

Під час презентації керівництво ВДНГ зазначило, що Музей науки зможе генерувати потік відвідувачів у понад 1 млн на рік і поповнити казну Експоцентру щонайменше у 875 тис. євро за 8-річний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-