Фіналістка нацвідбору Євробачення висловилась щодо свого російського громадянства

Фіналістка нацвідбору Євробачення висловилась щодо свого російського громадянства

Укрінформ
Співачка Юлія Юріна, яка є учасницею гурту YUKO, що пройшов до фіналу Національного відбору на Євробачення-2019, вирішила прояснити питання свого громадянства.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Так, я громадянка РФ. Я народилася в Анапі (Краснодарський край, Кубань) і прожила там 18 років. Навчалася в 4 школі. Коли мені було 3 роки, батьки віддали мене в ансамбль пісні і танцю "Соловейко", в якому я співала до 17 років. Моєю першою сольною піснею була "Ішла дівча лучками, несла фартух з грушками", і взагалі велика частина репертуару складалася з українських пісень, типу "не сходило вранці сонечко", "три дубки наліво", "ой на горі ярмарок" і т.д.”, – розповідає Юріна.

За її словами, вона багато гастролювала у складі ансамблю “Соловейко", а у 2010 році вперше відвідала Україну, де виступила на Майдані під час святкування Дня Святого Миколая.

Читайте також: Нацвідбір на Євробачення-2019: результати першого півфіналу

“Тоді мені й запропонували місце в Консерваторії, але оскільки мені було 16 років, я вирішила почекати зі вступом, довчитися до 11 класу і вже докладно підготувавшись приїхати на навчання в Україну”, – згадує артистка.

Згодом Юлія переїхала спочатку до Львова, а потім до Києва, де вступила в КНУКіМ й почала співати в ансамблі "Кралиця", з якого вийшли гурти “ДахаБраха” і Dakh Daughters.

Читайте також: “Галина гуляла”. Гурт YUKO хоче піти на Євробачення з українською піснею

“На творчих іспитах я співала пісні Ніни Матвієнко. Українську мову тоді знала тільки за піснями, але з вимовою під час виконання проблем не було. При цьому розмовляти українською мовою я не вміла. На першому курсі було важкувато, тому що сприймала все на слух і довго не могла вивчити мову – моє студентське оточення розмовляло російською”, – говорить Юріна.

За словами співачки, з 2015 року вона активно намагалася отримати посвідку на постійне проживання в Україні. Вдалося це зробити лише в грудні 2018-го.

Також Юріна поділилась: “Уже сьомий рік я живу в Україні, продовжую шукати цікаві українські пісні, які невідомі широкому колу і яким мені шалено хочеться дати друге життя, тому що для мене це не данина трендам, а справа життя”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-