Праворадикали зірвали лекцію в Києві через “порушення рівноправності громадян”

Праворадикали зірвали лекцію в Києві через “порушення рівноправності громадян”

Укрінформ
Представники праворадикальних угрупувань зірвали лекцію соціологині та дослідниці Анни Гриценко, яка проходила в Києві, у просторі культурного фонду “Ізоляція”.

Про це повідомляють в “Ізоляції”.

Лекція, що називалась “Участь молоді у крайніх правих рухах”, проходила в рамках виставка “Озброєні та небезпечні', присвяченої проблемі мілітаризації українського суспільства.

Читайте також: “Озброєні та небезпечні” – у Києві показали серіал у формі виставки

“Вважаю, що моя лекція певним чином переросла у практикум, але безумовно відбулася, хоча я планувала приводити дещо інші приклади на підтвердження своїх тез. Але вже які доступні були в діючій реальності. Персонажі як зазвичай транслювали тези відрізнити від малофеївських, на що я їм вказала, наполягали на тому, що насильство може бути частиною політичної ідеології (з чим я абсолютно не сперечалася) і взагалі всіляко засвідчували центральну теза лекції про те, що праворадикальні рухи породжують тривожність від економічної нестабільності та дедалі більшої перемоги нових соціальних норм, і ця тривожність змушує збиватися в групи, щоб не так ссикотно було. За відео складно зрозуміти, що вони там кричали, але нічого, що не підтверджує ці тези, вони не накричали. Ви просто боїтеся, сказала я їм раз напевно п'ятнадцять”, – висловилась щодо ситуації лекторка Анна Гриценко у Facebook.

Читайте також: Богдан Червак, очільник Організації українських націоналістів

Також в “Ізоляції” повідомили, що особи, які увірвались на захід, погрожували Гриценко, а потім написали заяву до поліції за статтею 161 Кримінального кодексу України – "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

“Персонажі так забоялись мене врешті, що коли я виходила, поліцейський мене в усній формі повідомив, що вони написали на мене заяву за статтею 161 КК. Чекаю розвитку подій, але що вони просто зассали – можу підтвердити ще в шістнадцятий, а ні, вже в сімнадцятий раз. Пишіть, ніякий суд не побачить розпалювання міжнаціональної ворожнечі в тій тезі, що праворадикалів породжує страх”, – розповіла Анна Гриценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-