“Озброєні та небезпечні” – у Києві показали серіал у формі виставки

“Озброєні та небезпечні” – у Києві показали серіал у формі виставки

Укрінформ
У просторі культурного фонду ІЗОЛЯЦІЯ відбулося відкриття виставки-серіалу “Озброєні та небезпечні”, яка складається з циклу відео.

Як передає кореспондент Укрінформу, цей проект порушує проблеми війни на Донбасі та явищ, які вона спричиняє в українському суспільстві, зокрема у ставленні молоді до насилля та зброї.

Кураторами проекту виступили Микола Рідний і Катерина Філюк, а учасниками стали українські художники і кінорежисери.

Катерина Філюк і Микола Рідний
Катерина Філюк і Микола Рідний

“Ця виставка політична, вона досліджує процеси мілітаризації українського суспільства. Наші люди травмовані війною, вони захищається від агресії на Сході. Ця травма породжує своїх монстрів у вигляді ультра-правих рухів. За статистикою, майже кожна подія, пов’язана з ЛГБТ та іншими меншинами, була атакована націоналістами чи взагалі зірвана. У цьому проекті багато робіт, які рефлексують цю проблему”, – розповідає Микола Рідний.

Проект “Озброєні та небезпечні” Рідний розпочав рік тому. Згодом він побачив, що ця тема хвилює багато інших митців, тому вирішив запросити їх до співпраці. Так до створення робіт долучилися художники та режисери, які працюють на перетині сучасного мистецтва і експериментального кіно. Серед них – Пьотр Армяновський, Станіслав Бітюцький, Еліас Парвулеско, Оксана Казьміна, Аліна Клейтман, Валентина Петрова, Сашко Протяг, Олексій Радинський, Даніїл Ревковський, Філіп Сотниченко, Анна Щербина і об’єднання Fantastic Little Splash.

Постановочні та документальні сцени для відео, які увійшли до проекту, були зняті під час вечірок, прогулянок, випадкових ситуацій у місті, що траплялися митцям.

Виставка – це одна з форм існування проекту “Озброєні та небезпечні”. Напередодні її відкриття запустили однойменний сайт, де можна побачити всі відео проекту у вільному доступі.

Реалізувати виставку “Озброєні та небезпечні” вдалося за підтримки харківського ЄрміловЦентру та Українського культурного фонду.

У квітні виставка вирушить до Харкова, де буде представлена в центрі сучасного мистецтва ЄрміловЦентр. Після завершення експозиції із робіт проекту створять кіноальманах.

Відвідати виставку в Києві можна буде до 17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-