Українці, які вплинули на історію Туреччини: Клімкін анонсував масштабний проект

Українці, які вплинули на історію Туреччини: Клімкін анонсував масштабний проект

Укрінформ
Україна після зміни тексту біля усипальниці Роксолани у Стамбулі планує здійснити в Туреччині масштабний проект, щоб показати роль в історії країни також інших видатних українців.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній із главою МЗС Чеської Республіки Томашем Петршічеком прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Роксолана - це частина нашої спільної історії і унікальної спільної взаємодії з Туреччиною протягом століть. Ми всі це прекрасно знаємо, кожен у школі читав про цю історію, і не потрібно навіть пояснювати, що це (твердження про нібито російське походження Роксолани - ред.) . історична маніпуляція. Цим (зміною тексту - ред.) зараз дуже активно займається наше посольство... Це справа дуже принципова, але це перший крок. Насправді ми проведемо ще декілька спеціальних заходів, щоб пояснити, якою була наша спільна історія", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що вже говорив з турецькою стороною і українськими дипломатами про те, щоб показати також роль інших видатних українців в історії Туреччини.

"Роксолана - це вже легенда, але вона не була єдиною, хто вплинув на історію Туреччини і наших взаємовідносин. Тобто це буде масштабний проект, і найближчим часом ви про нього почуєте", - пообіцяв Клімкін.

Читайте також: У Стамбулі біля усипальниці Роксолани змінили текст про її “російське” походження

Як повідомляв Укрінформ, на звернення Посольства України у Туреччині турецька сторона вилучила текст напису про нібито російське походження дружини султана Сулеймана Першого Роксолани біля її усипальниці в мечеті Сулейманіє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-