В Україну не впустили відомого російського актора

В Україну не впустили відомого російського актора

Документ
Укрінформ
Прикордонники не впустили в Україну російського актора Ільдара Тагірова.

Він не зможе взяти участь в одеській прем’єрі вистави-променаду «DIALOGY» театральної команди U!Zahvati, передає "Радіо Свобода".

За даними видання, останній місяць актор перебував в Україні, але 25 листопада поїхав до РФ взяти участь у конкурсі та 1 грудня планував повернутися. 30 листопада Україна заборонила в’їзд росіян-чоловіків з 16 до 60 років, але в театрі кажуть - на воєнний стан прикордонники не посилалися, тим більше для гуманітарних візитів обіцяли зробити виняток.

Читайте також: Прикордонники на місці вирішуватимуть, чи "завертати" росіян

У письмовій відмові Державної прикордонної служби йдеться про те, що Тагірова не впустили в Одесу, тому що він «не може підтвердити мету перебування в Україні». У команді U!Zahvati говорять, що усі необхідні документи та підтвердження були надані, а саму виставу підтримував Український культурний фонд.

Читайте також: Українцям через кордон прохід вільний, а от громадянам Росії до нас – зась!

Упродовж останнього місяця Тагіров брав участь у репетиціях вистави «DIALOGY» та відіграв київську прем’єру. У театрі також кажуть, що актор переважно живе і працює в Європі. Тепер грати в одеській прем’єрі 1 і 2 грудня буде дублер актора.

Нагадаємо: у 2012 Ільдар Тагіров переміг в проекті «Танцюють всі» на СТБ, є володарем Гран-прі танцювальних VKIBC (Valentina Kozlova International Ballet Competition) і Spoleto International Ballet Competition та багатьох нагород в Білорусі, Італії та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-