У Києві відкрилась виставка до Дня домашніх тварин

У Києві відкрилась виставка до Дня домашніх тварин

Фото
Укрінформ
В Укрінформі відкрилася фотовиставка до Дня домашніх тварин, який відзначається у світі 30 листопада.

Вона має на меті привернути увагу громадськості до проблеми відповідального та гуманного ставлення до домашніх тварин, як до тих, що живуть у сім'ях, так і до безпритульних, розповів під час прес-конференції в Укрінформі розповів засновник експертної платформи ЗооРеформа, експерт Реанімаційного пакету реформ Олексій Коваленко.

«30 листопада в світі відзначається День домашніх тварин. У багатьох країнах він відзначається в різний спосіб: хтось балує своїх улюбленців смаколиками, дарує їм подарунки, хтось дає їм можливість побешкетувати. Але основним меседжем цього дня є відповідальне ставлення людей до наших улюбленців, до тварин, до всього оточуючого. Гуманність - це той меседж, з яким виходять всі активісти, відзначаючи цей день», - сказав  Коваленко.

Читайте також: Мінприроди оскаржить рішення суду про виключення лося з Червоної книги

Учасники прес-конференції наголосили, що в цей день важливо  замислитися над тим, які умови ми створюємо для життя тварин - не тільки домашніх чи в зоопарках, а й тих, які проживають поряд з нами на вулицях населених пунктів.  

«Чому в День домашніх тварин ми повинні говорити про безпритульних тварин? Тому що, як правило, безпритульні тварини - це результат людської безвідповідальності, результат безвідповідальності власників...  Ми  повинні виховувати гуманність до тварин, працювати зі своїми рідними, близькими, знайомими, повинні виховувати своїх дітей... Кожен з нас може бути волонтером, кожен може підібрати безпритульну тварину, повезти її в клініку, полікувати, завдяки різним соцмережам, площадкам для оголошень знайти відповідальних господарів для неї, це не вимагає якихось надзусиль», - сказала на прес-конференції волонтер з допомоги безпритульним тваринам Аліна Руданець.

В Укрінформі відкрилася виставка до Дня домашніх тварин / Фото: Любімов Євген. Укрінформ

Читайте також: "Собачий конфлікт" у Миколаєві: за програму захисту тварин міськрада голосуватиме таємно

Одночасно зі змінами у свідомості громадян потрібні й зміни в законодавстві, які регулюють утримання та поводження з домашніми тваринами. Зараз у Верховній Раді зареєстрований законопроект 7267, яким пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними.

Як зазначив на прес-конференції заступник генерального директора Київського зоологічного парку загальнодержавного значення Сергій Харьков, інноваціями законопроекту є впровадження сучасних європейських стандартів з урахуванням українських реалій. Окрім того, у разі схваленні він посилить відповідальність несумлінних власників та живодерів та сприятиме збалансуванню розподілу повноважень між урядом та міністерствами.

Окрім цього, законопроект передбачає стандартизацію обліку тварин,  встановлення правил їх утримання, визначення інфраструктури для тварин в містах, а також започаткування гуманної освіти.

Виставка «Життя як воно є» триватиме в Укрінформі з 30 листопада по 12 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-