Нацопера відкриє програму листопада концертом

Нацопера відкриє програму листопада концертом "Гала-Вагнер"

Укрінформ
Національна опера України відкриє програму листопада гала-концертом, присвяченим пам'яті Ріхарда Вагнера.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

«Відкриває місяць вечір, присвячений пам'яті Ріхарда Вагнера - «Гала-Вагнер». Програма подарує чудову можливість почути фрагменти з кращих опер композитора. А 16 листопада, вже за традицією, балет «Снігова Королева» з Анастасією Шевченко у головній партії нагадає, що зима - не за горами», - зазначили у Нацопері.

Як поінформували у театрі, проект «Гала-Вагнер» до річниці із дня народження Ріхарда Вагнера, на який глядачів запрошують 1 листопада, побачив світ п'ять років тому з нагоди 200-річчя найвидатнішого німецького композитора. Опери Вагнера з тих чи інших причин не прижилися на сцені Національної опери, тож поціновувачі творчості композитора мають чудову нагоду почути фрагменти з найвідоміших творів автора. У гала-концерті прозвучать увертюра до опери та арія Голландця з опери «Летючий Голландець»; хор, антракт до 3 дії та сон Ельзи з опери «Лоенгрін», романс Вольфрама та хор Пілігримів з опери «Тангейзер», а також 3-я дія опери «Валькірія» («Політ Валькірій»). 

У програмі беруть участь: Тарас Штонда, Ігор Євдокименко, Лілія Гревцова, Тетяна Анісімова, Тетяна Ганіна, Ольга Фомічова, Ольга Матушенко, Наталія Ніколаїшин, Тамара Калінкіна, Тетяна Піменова, Ірина Петрова, Тетяна Хараузова, а також хор та симфонічний оркестр Національної опери України. 

На оперу «Дон Карлос» Дж.Верді театр запрошує шанувальників вокального мистецтва 7 листопада. В репертуарі Національної опери ця постановка 2012 року посіла особливе місце, бо вважається однією з наймасштабніших за останній час. Донедавна глядачі мали можливість побачити її лише в столиці, але незабаром «Дон Карлос» вирушить до Львівської опери, де з 13 листопада проходитиме XVII Міжнародний оперний фестиваль ім. С.Крушельницької. 

У виставі партію короля Філіппа II виконуватиме народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Сергій Магера, чий творчий шлях починався саме у Львівській опері. 

В інших головних партіях Вікторія Ченська (Єлизавета Валуа), Сергій Пащук  (Дон Карлос), Геннадій Ващенко (Родріго, Маркіз ді Поза), Анжеліна Швачка (принцеса Еболі), Володимир Тишков (Великий інквізитор).

У репертуарі листопада є ще одна ювілейна вистава - 14 листопада на сцені Нацопери опера «Попелюшка» до 150-річчя вшанування пам'яті Дж.Россіні. Чарівні мелодії, яскраві вокальні ансамблі, різнохарактерні арії та каватини, темпераментна увертюра визначили успіх цієї опери не тільки в XIX столітті, але і в наш час. За останні кілька десятиліть «Попелюшка» міцно увійшла до репертуару провідних театрів світу і своєю популярністю перевершила навіть знаменитого «Севільського цирульника». 

Головні партії у виставі виконують Тетяна Пімінова (Анджеліна, Попелюшка, пасербиця дона Маньїфіко), Богдан Тарас (Дон Маньїфіко, барон ді Монтеф'ясконе), Дмитро Іванченко (Дон Раміро, принц Салерно), Ігор Мокренко (Дандіні), Лілія Гревцова (Клорінда).  

Читайте також: Режисер Сєїтаблаєв увійшов до підручника з історії України

Шанувальників хореографічного мистецтва театр запрошує переглянути балети «Снігова королева» 16 листопада та «Лебедине озеро» 25 листопада.

Як поінформували у Нацопері, через кілька днів після показу «Лебединого озера» на київській сцені балетна трупа презентує балет  у Японії в рамках гастрольного турне. 

Головні партії виконують Катерина Козаченко (Одетта-Оділія), Ян Ваня (Принц Зігфрід), Дмитро Чеботар (Ротбард, злий геній).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-