Режисер Сєїтаблаєв увійшов до підручника з історії України

Режисер Сєїтаблаєв увійшов до підручника з історії України

Укрінформ
На сторінках підручника з історії України за 5 клас з'явилося завдання, в якому потрібно розповісти, про які події розповідають фільми українського кінорежисера, кримського татарина Ахтема Сеїтаблаєва.

Про це повідомляє ATR.

"Ахтем Сєїтаблаєв — український кримськотатарський актор, режисер фільмів "Хайтарма", "Чужа молитва", "Кіборги". Чи переглядали ви ці фільми? Яким подіям вони присвячені?" — йдеться у тексті завдання.

Дізнавшись про це, режисер написав пост у Facebook.

"Мрії збуваються... Підручник з історії України для 5 класу. Колись ми з друзями зі знімальної команди говорили про те, що буде чудово, коли діти у школах за допомогою й кіно також вивчатимуть історію України та історію тих, хто живе поруч», — прокоментував Сєїтаблаєв.

Ахтем Сєїтаблаєв - український і кримськотатарський кіноактор, режисер театру і кіно, сценарист, заслужений артист Автономної Республіки Крим.
Його фільм "Кіборги" про українських військових, які тримали оборону Донецького міжнародного аеропорту, зібрав рекордну кількість грошей у прокаті за перші тижні.
Стрічка "Чужа молитва" у серпні 2017-го взяла участь у відборі на висунення фільму від України на ювілейну 90-ю кінопремію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в категорії "Кращий фільм іноземною мовою" [5].

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-