Сеітаблаєв обіцяє, що фільм

Сеітаблаєв обіцяє, що фільм "Номери" Сенцова - це буде справді якісне кіно

Укрінформ
Ахтем Сеітаблаєв, який є співрежисером фільму "Номери" за сценарієм Олега Сенцова, переконаний, що команді, що працює над проектом, вдасться зробити справді якісне кіно.

Про це він заявив на брифінгу в Укрінформі з нагоди початку виробництва фільму.

"Вважаю, що це дійсно подія, і для мене, і для всіх нас. Насамперед тому, що це дуже класна драматургія. Це матеріал, в якому так багато всього того, чим ми живемо,.. Поєднання театральної п'єси, яку є можливість розповісти засобами кіно, - це дуже великий виклик для будь-якого режисера. Ми докладемо всіх зусиль, щоб це було дійсно якісне кіно", - запевнив Сеітаблаєв.

Він додав, що "атмосфера вигаданого, абсурдного світу" п'єси Сенцова нагадує йому твори Беккета і Мрожека, почуття гумору Фелліні. А також повідомив, що вже інтенсивно обговорюються засоби зйомки з оператором Адамом Сікорою і художником-постановником Кирилом Шуваловим, який зробив "надзвичайно класну сценографію" у вигляді ескізів.

За словами режисера, всі зйомки відбуватимуться у павільйоні. Щодо акторського ансамблю, то його ще добирають, "хоча з основною частиною вже визначились".

"Будуть дуже відомі українські актори і актори, для яких це буде перший досвід повнометражного кіно. Не виключаємо, що будуть залучені іноземні актори", - сказав Сеітаблаєв, відмовившись озвучити прізвища, доки не отримає погодження-лист від Олега Сенцова.

Читайте також: Сенцов у російській в'язниці написав вже 5 сценаріїв — сестра

"Сподіваємось, що це буде найближчими днями", - зазначив режисер.

Продюсер фільму Анна Паленчук додала, що творча команда у Києві постійно тримає з ним зв'язок і чує всі його побажання щодо того, як саме треба працювати над екранізацією його твору, що практично всі речі на етапі передпродакшену теж погоджуються з Олегом і це займає багато часу.

"Але ми впевнені, що зйомки будуть у грудні 2018-го - у січні 2019-го. І сподіваємось, фільм ми зможемо представити наступного року навесні. Ми розуміємо, що цей фільм ми робимо для Олега. І що чим скоріше ми його зробимо, тим скоріше на весь світ вибухне ця новина - що Олег Сенцов є режисером цього фільму і зміг його зробити, навіть перебуваючи там, у Лабитнангі", - наголосила вона.

Продюсер також повідомила, що фільм буде українською мовою.

"Спочатку Олег хотів, щоб фільм був російською мовою, тобто мовою оригіналу. Але ми отримали фінансування від Міністерства культури України, і ми всі розуміємо потребу україномовного контенту. Ми переклали п'єсу, погодили текст перекладу з консультантом, якого Олег призначив, - свою давню подругу, з якою він співпрацював ще під час "Гамера" та "Носорога", це Женя Врадій", - розповіла Анна Паленчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-