Стінг, Ед Ширан та Ріта Ора проти “провального” Brexit

Стінг, Ед Ширан та Ріта Ора проти “провального” Brexit

Укрінформ
Низка британських музикантів написали прем'єр-міністру країни Терезі Мей відкритого листа, в якому висловилися проти виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"В гнівному відкритому листі до прем'єр-міністра, підготовленому Бобом Гелдофом, наголошується, що "провальний "Brexit" спричинить хаос і завдасть серйозних збитків творчій індустрії на суму близько 4,4 мільярда фунтів стерлінгів на рік", - йдеться у повідомленні.

Звернення проти виходу з Євросоюзу підписали такі виконавці, як Ед Ширан, Стінг, Ріта Ора, Деймон Албарн, Пол Саймон, Джарвіс Кокер, Брайан Іно, Роджер Тейлор та інші.

На думку авторів листа, вихід з Євросоюзу замикає їх в "культурній в'язниці" і позбавляє фінансів, оскільки після референдуму про вихід Великобританії з ЄС підвищилися витрати на гастролі і звукозапис.

"Ми домінуємо на музичному ринку, і наші гурти, виконавці, автори, продюсери і звукоінженери працюють по всій Європі і всьому світу, і врешті решт Європа і світ приходять до нас. Чому? Тому що ми чудові музиканти і ... наша музика охоплює всіх і кожного. І це те, чим на насправді є Британія ", - йдеться в листі.

Як відомо, 20 червня Палата Лордів британського Парламенту затвердила остаточний варіант законопроекту про вихід Великобританії з ЄС. 26 червня королева Великобританії Єлизавета II дала згоду на прийняття законопроекту про Brexit.

Читайте також: Угода щодо Brexit “дуже близько” - джерела у ЄС

Британія покине Євросоюз в березні 2019 року. Після цього, протягом 21 місяця діятиме перехідний період. За цей час сторони мають узгодити питання нового формату відносин. На час перехідного періоду Сполучене Королівство не зможе брати участь в прийнятті спільних рішень членів ЄС, але продовжить вносити кошти в бюджет організації і буде визнавати рішення Європейського суду. Крім того, Лондон залишатиметься членом європейського ринку і Митного союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-