"Твоя Країна fest": Мандри та Антитіла виступили на кордоні з Румунією і Молдовою

Фото
Укрінформ
У місті Новоселиця (Чернівецька область, кордон з Румунією і Молдовою) за підтримки Міністерства інформполітики відбувся шостий концерт в рамках фестивалю "Твоя Країна fest". 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, попри дощ, захід, який відбувся напередодні ввечері на центральному стадіоні міста, відвідали більше тисячі людей.

Для гостей заходу виступили гурти "Мандри" та "Антитіла", Марія Бурмака, Іванка Червінська та Gypsy Lyre.

Фестиваль української музики "Твоя країна fest" у Новоселиці / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

"Новоселиця – це вже шосте місто, куди приїхав фестиваль. Дуже цікаве місто, і мені приємно тут виступати. Специфіка нашого фестивалю полягає в тому, що ми їдемо у невеличкі містечка, які розташовані поряд з кордоном. До цих людей відомі артисти дуже рідко приїжджають із концертами. Потрібно виправляти ситуацію. Наші враження від цього фестивалю навіть перевершили очікування. Тому що давати концерти в таких невеличких прикордонних містах – дуже приємно. Скрізь шалена атмосфера і нас дуже тепло і радісно сприймають", – розповів лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко (Фома). 

Співачка та композитор Марія Бурмака розповіла про свої враження від фестивалю та згадала про перше знайомство з Буковиною.

"Чернівці зіграли в моєму житті дуже важливу роль. Я приїхала сюди вперше у 1989 році на фестиваль "Червона Рута" (отримала другу премію – ред.). Для мене це був початок зовсім іншого шляху, на який я сподівалася ще змалечку. І з того часу, коли приїжджаю на Буковину, згадую ці місця із теплотою", – розповіла Бурмака.

Вона також підкреслила, що кожне з міст, де вже відбувся фестиваль "Твоя Країна fest", по-своєму унікальне. "Жодне місто не схоже на інше. Дуже зворушливо було в Генічеську, неподалік адміністративного кордону з Кримом. До мене підійшов чоловік і сказав: "Тут нас так багато кримських татар, може ви заспіваєте татарською?". В Ізмаїлі нам принесли за сцену виноград, персики. У Маріуполі нам взагалі здавалося, що нас там чекали все життя. Це місто, яке обороняється, і це дуже відчутно. Свіжі спогади з минулої суботи, фестиваль був у Мукачево – дуже багато людей прийшло. І це дуже приємно. Так само і в Конотопі – це місто-легенда. Тобто це невеличкі містечка, але кожне з них знакове. І коли ми приїжджаємо в нове місто, то думаємо: "Цікаво, як тут пройде концерт?". А виходить завжди гарно", – розповіла співачка. 

За словами музикантів, подібний фестиваль може стати щорічним. І для залучення ширшої аудиторії організатори будуть запрошувати молодих україномовних виконавців з усіх куточків країни.

"Ми хочемо, щоб такий фестиваль став щорічним. Можливо, змінимо трохи формат фестивалю. Потрібно розширювати географію і залучати нових артистів. Адже основною метою такого фесту є об’єднання різних поколінь навколо українського музичного продукту. Було б непогано, щоб у кожному регіоні відомих співаків та гуртів доповнювали місцеві виконавці. Вони може ще не такі відомі, але не менш талановиті, і потрібно їх підтримувати... Можливо, в рамках наступних фестивалів показуватимемо і розповідатимемо про нове українське кіно. Потрібно старатися доносити український продукт у найвіддаленіші куточки нашої країни", – розповів автор ідеї фестивалю Сергій Фоменко.

Читайте також: "Твоя країна FEST" їде на кордон з Румунією та Молдовою

Як повідомляв Укрінформ, основна мета "Твоя країна fest" – донести сучасну українську музику у найвіддаленіші куточки України, які артисти нечасто включають у свої гастрольні графіки.

Так, 15 вересня фестиваль української музики "Твоя країна fest" пройшов у Мукачеві (Закарпатська область), біля кордону з Угорщиною; 8 вересня - у Конотопі (Сумська область), неподалік від кордону з Росією; 24 серпня - у прифронтовому Маріуполі (Донецька область); 18 серпня фестиваль відбувся у Генічеську (Херсонська область), неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом; 11 серпня - в Ізмаїлі (Одеська область), на кордоні з Румунією.

А 29 вересня відбудеться заключний концерт фестивалю, який пройде у Сарнах (Рівненська область, кордон з Білоруссю).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-