Кількість українських гастролерів у РФ зменшилась - Кириленко

Кількість українських гастролерів у РФ зменшилась - Кириленко

Укрінформ
Кількість українських артистів, які гастролюють на території Росії, різко зменшилася з початку серйозної розмови про внесення законопроекту про правила виступів в державі-агресорі.

Про це віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Разом з тим, вже можна сказати, що кількість наших зірок, які гастролюють на території Росії, різко зменшилася з моменту початку серйозної розмови про внесення цього законопроекту. Гастролюють такі вже маловідомі, і то, це викликає величезний резонанс, що лише підтверджує: це питання треба врегулювати, бо всі попередні дії щодо врегулювання полягали у самодіяльності громадських активістів”, - сказав Кириленко.

Він нагадав, що у різних містах України блокували концерти тих, хто виступає в РФ, що викликало велике напруження, тому що були резонанс, сутички, як правило, концерти зривалися. “Щоб не доводити справу аж до такого, треба, щоб суспільство дало відповідну оцінку таким явищам і таким виконавцям шляхом повідомлення через усі медіа, де транслюються їхні кліпи чи пісні, щодо їхньої участі у гастролях на території країни-агресора”, - підкреслив урядовець.

Читайте також: Кириленко каже, що Сенцова примусово годують у колонії

Кириленко наголосив, що у березні 2018 року у Верховній Раді вже було зареєстровано законопроект, який у разі ухвалення зобов'яже українських артистів платити за гастролі в Росії. “Цей законопроект зареєстрований на початку березня у парламенті, але насправді їх три. Базовий – зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, його внесли депутати від практично всіх демократичних фракцій, не тільки двох фракцій коаліції, але й фракцій, що входили до попередньої коаліції, а також позафракційні депутати. І навколо нього ще як навколо ідеї були дебати, ще тоді, коли ми його презентували в лютому, тому що це ж резонансне питання”, - додав він.

Водночас віце-прем'єр-міністр зазначив, що врегулювати у жорсткий спосіб це питання владу закликають усі, але коли доходить до справи, то починаються дискусії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-