У Києві та Львові пройде Міжнародний музичний марафон пам’яті Сліпака

У Києві та Львові пройде Міжнародний музичний марафон пам’яті Сліпака

Укрінформ
В Україні з 29 червня до 1 липня проходитиме ІІ Міжнародний музичний марафон пам’яті Василя Сліпака.

Він стартує із Києва 29 червня, у день загибелі Героя України, і у наступні два дні естафету пам’яті підхопить Львів, повідомила кореспондентові Укрінформу промоменеджер Галина Гузьо.

"29 червня о 19:00 на сцені Київської консерваторії, у Великому залі імені Героя України Василя Сліпака, відбудеться прем’єра Jacomo Rossini - Messe Petite Solenelle для солістів, хору у супроводі симфонічного оркестру. Це один із найвидатніших творів цього жанру в музичній літературі. Велика прем’єра в Україні і лише одне виконання у Києві з квартетом світового рівня французьких солістів (ці знані співаки були партнерами Василя Сліпака на оперних сценах світу), найкращим симфонічним оркестром і найкращим українським хором - це достойний подарунок як для киян, так і нашому незабутньому побратимові – Герою України, оперному співакові і просто другові – Василю Сліпаку. Гасло марафону «Від друзів – другові!»" - розповіла Гузьо.

Серед заявлених виконавців - Перін Медоф (сопрано, Франція), Гоша Ковалінська (мецо-сопрано), Гійом Дюссо (бас, Франція), Вегуліа (тенор, США), Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», камерний хор Gloria, академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії (диригeнт Володимир Сивохіп).

Потім Міжнародний музичний марафон пам'яті Василя Сліпака продовжиться у Львові. 30 червня на сцені Львівської філармонії повторять Petite Messe Solennele - Jacomo Rossini, а 1 липня відбудеться концерт OPERA GALA, у якому до оперних зірок приєднається знаменитий диригент із Франції Ніколас Краузе. У програмі - вибрані арії з опер та оркестрова музика Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса.

Читайте також: В Україні пройде повторний прокат фільму "Міф", присвячений пам'яті Кантера

Як відомо, Василь Сліпак - оперний співак зі світовим ім'ям, який мав успішну кар'єру за кордоном. Він прожив у Франції 19 років, співав у Паризькій національній опері. Коли на сході України розпочались бойові дії, він став волонтером, а потім поїхав на Донбас добровольцем. Загинув у бою від кулі снайпера 29 червня 2016 року у смт Луганське Донецької області в околицях Донецького аеропорту. Герой України, кавалер ордена «За мужність» І ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-