В Україні пройде повторний прокат фільму

В Україні пройде повторний прокат фільму "Міф", присвячений пам'яті Кантера

Відео
Укрінформ
Повторний прокат фільму "Міф" відбудеться у восьми містах України. Він приурочений до роковин загибелі Василя Сліпака (29 червня 2016 року) та присвячений пам'яті режисера Леоніда Кантера. 

Про це Укрінформу повідомила продюсер фільму "Міф" Катерина Мізіна.

"З 28 червня по 1 липня заплановано повторний прокат фільму "Міф" до роковин загибелі героя стрічки Василя Сліпака, а також на знак пам'яті режисера Леоніда Кантера, що 4 червня пішов із життя. Прокат буде в містах Київ, Львів, Одеса, Харків, Суми, Житомир, Кам'янець-Подільський, Ладижин", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, "Міф" - не звичайний документальний фільм. Це унікальне явище в українській документалістиці, яке захоплює глядача і не лишає можливості видихнути і відвести погляд від екрана. Робота над фільмом тривала понад рік і була нелегкою, адже довелося працювати із сотнями годин архівних матеріалів, кадрами загибелі добровольців на фронті та дуже емоційними інтерв'ю близьких Василя Сліпака після його загибелі.

Стрічка мала успішний широкий прокат у 50 кінотеатрах України в лютому 2018 року. Відтоді її побачили в США, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Польщі, Чехії та ШвейцаріЇ. Вона розповідає історію життя Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім'ям та унікальним голосом.

Автори поєднали у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Також переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка, а де реальність. Одна - це оповідання Джанні Родарі "Джельсоміно в країні брехунів" про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга - історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну.

"Якщо казати, що герої не вмирають, а ми це кажемо нині дуже часто, то не вмирають вони тоді, коли ми про них пам'ятаємо. Я думаю, що саме завдяки цій стрічці Василь житиме вічно”, - сказав Леонід Кантер в одному з інтерв'ю.

Читайте також: Режисер Кантер перед смертю написав кілька прощальних листів
Режисерський дует Леоніда Кантера та Івана Яснія відомий також повнометражним фільмом "Добровольці Божої чоти", який було показано у 25 країнах світу на всіх континентах. Анімацію до фільму "Міф" створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику - одні з кращих композиторів сучасності, серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-