Український бас Олександр Цимбалюк вийде на паризьку сцену в ролі Бориса Годунова

Український бас Олександр Цимбалюк вийде на паризьку сцену в ролі Бориса Годунова

Фото
Укрінформ
Український артист, одесит Олександр Цимбалюк виконає роль Бориса в новій постановці "Борис Годунов" у Паризькій Opera Bastille.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Цимбалюка.

"У Паризькій Opera Bastille з 7 червня по 12 липня 2018 проходить прем'єра опери Мусоргського "Борис Годунов" у постановці одного з найпопулярніших театральних режисерів фламандської опери Іво Ван Хове. Заслужений артист України Олександр Цимбалюк виконає роль Бориса 13 червня і 9 липня", - поінформували у артиста.

На головну роль запрошено двох виконавців: Олександра Цимбалюка і росіянина Ільдара Абдразакова, який вийшов на сцену 7 червня.

Український бас не вперше перевтілиться в Годунова. Свого першого Бориса Цимбалюк виконав у Мюнхені в лютому 2013 року. Але хоча роль Бориса Годунова для Цимбалюка і не перша, кожен раз образ набуває нових якостей.

"Борис завжди залишається дуже контрастною фігурою. Він може показати себе і ніжним батьком і мудрим правителем, і зовсім слабкою, загнаною в глухий кут людиною. В мить, коли помирає, він абсолютно відкритий: йдучи з цього світу, він беззахисний, просить вибачення", - зазначає артист.

Режисер постановки Іво Ван Хове, який обрав перший варіант твору в редакції 1869 року, каже в інтерв'ю міжнародним ЗМІ так: "Для мене тут два головні персонажі: Годунов і народ. Народ фрустрований, хоче змін, але нічого для цього не робить, на революції не готовий, а частіше і зовсім байдужий. Люди по-справжньому щасливі тільки одного разу - під час коронації Бориса. Потім - відчай і безвихідь".

При цьому він зазначає, що ставив оперу не про Росію, хоча Годунов і є російською історією, а про владу взагалі: росіянам Борис, можливо, здасться Путіним, французам Макроном, а американцям — Трампом.

До теми влади ван Хове звертається не вперше. У його творчому багажі постановки "Макбета" Верді, "Мазепи" Чайковського, "Милосердя Тіта" й "Ідоменея" Моцарта, вагнерівського "Персня Нібелунга", римських п'єс Шекспіра й адаптації "Загибелі богів" Вісконті.

Читайте також: Українська опера IYOV вперше прозвучала у Роттердамі

Художник-постановник "Бориса Годунова", бельгійський дизайнер Йан Версвейвельд оформив усе в дусі часу: жодних царських палат і шуб, і сіряків. Офісний костюм царя і роби у народу, посеред порожньої сцени - великі червоні сходи - до влади, а також екран, на якому великим планом з'являються виконавці, а наприкінці - "криваві хлопчики".

Олександр Цимбалюк входить до п'ятірки найкращих співаків світу, які мають унікальний оксамитовий тембр. Він виступав на сценах "Метрополітен-опера", "Ла Скала", "Ковент-гарден", Гамбурзької, Паризької, Баварської опери, барселонського Великого театру "Лісео". Артист з гастролями проїхав Європу, Японію, Америку, Канаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-