“Українська весна” у Познані: фотовиставка

“Українська весна” у Познані: фотовиставка "Невидимі" та інтерактивний музей

Укрінформ
У Познані на заході Польщі з 10 по 13 травня триває одна з найбільших українських культурних подій року в РП - фестиваль “Українська весна”.

 У програмі фестивалю, який організовує суспільно-культурне товариство “Польща-Україна” у Познані, є дискусії, семінари, покази фільмів, концерти, виставки, які відбуваються під гаслом “Пізнай сусіда”, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

У рамках фестивалю вже відбулася дискусія на тему польсько-українських відносин “Дружба, не ворожнеча. Про блудну кому” за участю українських та польських експертів, показ документальної стрічки “Будинок Слово” та художнього фільму “Стрімголов”. Упродовж двох наступних днів під час фестивалю відбуватимуться семінар з міжкультурних компетенцій для громадян України "На новому - як знайти себе?", концерт засновника Львівської школи джазу та сучасної музики “Проект Ігоря Гнидина”, показ фільму “Політ золотої мушки”, а також концерт Національного академічного оркестру народних інструментів України (НАОНІ). 

У рамках фестивалю триває фотовиставка "Невидимі" Степана Рудика про українську трудову міграцію до Польщі, а також відвідування українськими сім'ями з дітьми інтерактивного музею "Брама Познані" під назвою "РозПознання для самих маленьких". 

Читайте також: На фестиваль "Перевтілення" зібралися юні театрали з України та Польщі

Організатором фестивалю є суспільно-культурне товариство “Польща-Україна”, яке очолює почесний консул України у Познані Вітольд Горовський. Фестиваль “Українська весна” відбувається у Познані з 2008 року. 

Фото:  poland2day.com/ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-