На фестиваль

На фестиваль "Перевтілення" зібралися юні театрали з України та Польщі

Фото
Укрінформ
Сьомий фестиваль дитячих театрів "Перевтілення" розпочався 11 травня у стінах Національного педагогічного університету ім. Драгоманова. Він зібрав 17 творчих колективів з усієї України, а також із Польщі.

Про це Укрінформу повідомила організатор фестивалю режисер Ірина Савченко.

“Наш фестиваль відбувається всьоме. У ньому беруть участь 17 колективів, які покажуть 20 вистав”, - розповіла вона.

Як зазначила Савченко, нинішній фестиваль відрізняється від попередніх складом учасників. Зокрема, цього року активно представлений Схід України - приїхали три театри з Харкова, є дуже цікавий літературний театр "Натхнення" з Лісичанська. Крім того, вперше на сцені "Перевтілення" виступить театральний колектив із Польщі.

За словами організаторів заходу, для них дуже важливо, що діти з інших регіонів мають змогу приїхати до Києва, поспілкуватися зі своїми ровесниками з Києва, поділитися враженнями, зрештою - долучитися до сучасної української культури.

На фестиваль "Перевтілення" зібралися юні театрали з України та Польщі / Фото: facebook.com/Фестиваль-Перевтілення

“Для нас фестиваль “Перевтілення” — своєрідна лабораторія спілкування. Фактично діяльність фестивалю забезпечує народно-студентський театр “Вавилон”. Це молоді люди віком до 21 року. Вони роблять абсолютно все: дбають про учасників фестивалю, набувають навичок комунікації та відповідальності”, - розповіла Савченко.

Натомість голова журі фестивалю “Перевтілення” Анатолій Суханов наголосив, що головною метою заходу є розкриття талантів молодого покоління.

Читайте також: Видавці представили новий дитячий журнал та кличуть на сайт — за призами

“У першу чергу ми бачимо щасливих дітей. Є настільки відверті та щирі моменти, що ми, професійні актори, навіть починаємо заздрити. Якби ми бачили таку щирість у професійних театрах, у нас було б усе дуже добре. Це безцінний досвід для маленьких-акторів: пережити перевтілення, бути собою та водночас грати чуже життя. Дива стаються з тими, хто в них вірить. Якщо ви бажаєте змінити світ, починайте з перевтілення!” - каже він.

Кожен учасник фестивалю отримає диплом і подарунки, переможці конкурсу - гран-прі. Крім того, журі “Перевтілення” вручить окрему нагороду за постановку кращої казки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-