На виставці у Музеї Голодомору презентують історій десятьох українців

На виставці у Музеї Голодомору презентують історій десятьох українців

Відео
Укрінформ
Історії людей, яким понад 90 років і які пережили Голодомор, презентує 11 квітня фотовиставка "Сторожі правди" в Національному музеї "Меморіал жертв Голодомору".

Про це повідомляє прес-служба музею

"Влітку 2017 року співробітники Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" здійснили експедиційні виїзди до сіл Фастівського, Баришівського, Обухівського і Києво-Святошинського районів Київської області та м. Києва, де записали свідчення людей, які є жертвами Голодомору і одночасно - свідками злочину. Серед них - 99-річна Олександра Зверховська з Мар'янівки, 93-річний вимушений переселенець з Луганщини Микола Онищенко, 96-річна завідувачка краєзнавчого музею у Березані Галина Рих і Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, що дитиною пережив Голодомор на Донеччині. Запрошуємо на знайомство з ними до Музею Голодомору 11 квітня 2018 року, у середу, о 13.00", - ідеться в повідомленні. 

Читайте також: Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги Меморіалу жертв Голодомору

Як зазначають у музеї, спогади незнайомих між собою людей вражають своєю типовістю, кожен з них є додатковим доказом злочину геноциду, вчиненого комуністичною радянською владою по відношенню до українців. Уривки розповідей кожного з десяти героїв у виставці сплітаються в єдину розповідь, щиру та емоційну. Щороку їх, свідків Голодомору, стає все менше й менше. Саме тому ті, хто пам'ятає, розповідає, аналізує і береже, є для нас - Сторожі правди.

Фото: memorialholodomor.org.ua

Відео: Video Holodomor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-