Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги Меморіалу жертв Голодомору

Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги Меморіалу жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман разом із членами уряду заклав капсулу будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Менше 100 років тому в історії нашої країни сталася жахлива трагедія... Ми втратили мільйони людей, і голод не обирав жертв. Наш обов'язок - відновити пам'ять про невинно загиблих", - наголосив глава уряду.

Він зазначив, що розбудова Музею - це великий проект, який передбачає будівельні роботи, продовження досліджень, формування великої експозиції, що розповість усьому світу про те, "що приховували десятиліттями". На думку глави уряду, реалізація таких проектів - справа честі, духовності, шани до історії.

"Це наш фундамент", -  наголосив Гройсман.

Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги Меморіалу пам'яті жертв Голодомору / Фото Владислава Мусієнка

Як повідомлялося, рішення про будівництво цього об'єкта схвалене Кабінетом міністрів у рамках відзначення 85-х роковин трагедії Голодомору.

За задумом архітекторів, друга черга меморіального комплексу буде "захована" у Дніпровський схил, який наразі укріплюється. Проект уже погоджено ЮНЕСКО.

Читайте також: Ще один американський штат визнав Голодомор в Україні 1932-1933 рр. геноцидом

У грудні-2017 Кабінет міністрів схвалив поданий Міністерством культури ескізний проект реконструкції музею кошторисною вартістю близько 772 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-