В Мінприроди презентували унікальну «Бібліотеку екологічних знань»

В Мінприроди презентували унікальну «Бібліотеку екологічних знань»

Укрінформ
1 березня в Орхуському інформаційному центрі презентували проект Мініприроди і Державної екологічної академії «Бібліотека екологічних знань».

Журналісти, громадські діячі, представники державних структур могли ознайомитися з першими 7-ми виданнями серії, в яких відомі вчені, експерти фундаментально висвітлили найбільш важливі напрямки в сфері екології, властиві розвиненим країнам з високою якістю життя. Показово, що всі посібники були представлені громадськості безпосередньо їх авторами.

Аналогів такого проекту в Україні ще не було, а деякі видання будуть актуальні й на міжнародному рівні. І це не дивно, адже в представлених книгах розкриваються питання адаптації та впровадження сучасних екологічних стандартів в таких сферах, як державне управління, виробництво товарів і послуг, реалізація інноваційних технологічних рішень, залучення зелених інвестицій. Крім того, відповідно до нових викликів висвітлюються проблеми землекористування, управління водними ресурсами, біобезпеки, екологічного контролю та інших напрямків.

На глибоке переконання авторів проекту, дані видання не просто поповнять бібліотеки і читальні зали, а стануть настільними книгами для представників багатьох напрямків - держслужбовців центральних і місцевих органів влади, бізнесменів і промисловців, громадських активістів та інспекторів екологічного контролю.

У своєму виступі директор центру адаптації державної служби до стандартів ЄС Марина Канавець наголосила, що впровадження нових екологічних стандартів в усі сфери життя та економіки - це те, чого від України чекають європейські партнери, і що закріплено в угоді про асоціацію Україна-ЄС.

Читайте також: Книгу "100 експрес-уроків української" проілюструють голлівудські художники

У свою чергу, заступник голови Держводагентства Павло Гвозденко заявив на презентації, що проект «Бібліотека екологічних знань» є найважливішим інструментом для підвищення кваліфікації державних службовців, з огляду на сучасні виклики і нагальну потребу в фахівцях для реформування в сфері екології та охорони навколишнього середовища.

«Ми забезпечили розробку і видання довідників, методичних посібників і підручників для впровадження нових навчальних програм. Книги із серії «Бібліотека екологічних знань» відповідають як пріоритетам природоохоронної сфери, так і новим стандартам освіти. Видання будуть використані в процесі навчання і підвищення кваліфікації профільними закладами. Після презентації, вони також будуть доступні для всіх бажаючих в електронному форматі на сайтах Академії і наших партнерів. Я хочу від душі подякувати авторам та всім учасникам проекту, і закликаю всіх, хто розуміє важливість збереження довкілля, активно користуватися цим інтелектуальним багажем»- зазначив Олександр Бондар, ректор Державної екологічної академії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-