Книгу

Книгу "100 експрес-уроків української" проілюструють голлівудські художники

Укрінформ
Шкільну програму з української літератури треба урізноманітнювати. Там бракує цікавих детективів, гумористичних творів та оповідань про шляхетність і філософію.

Про це в Івано-Франківську кореспондентові Укрінформу розповів педагог, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

«Треба впустити свіже повітря в програму з літератури, бо в ній така депресія. В кожному творі - смерть, гинуть, борються. Зрозуміло, що є «Лісова пісня», «Тіні забутих предків», що є перлинами. Але де наші цікаві детективи, гумористичні твори, твори про шляхетність, філософію? Тому програму треба, однозначно, урізноманітнювати. Правильно було б 70% обов’язкового програмного наповнення  і 30% - на розсуд автора, аби у нас була свобода вибору», - зазначив Авраменко.

Він зауважив, що  нині працює  не лише над навчальними  та методичними посібниками, а й над книгами для широкого загалу. Серед них – «100 експрес-уроків української мови», проілюстровані голлівудськими художниками.

«Це – кишенькові посібники, які можна взяти з собою і на пляж, і в електричку. Вони - з крафтовою обкладинкою, з клапанами, які виконують функцію закладки. І там є 100 уроків з урахуванням проблеми, яка сьогодні є, це – функціональна неграмотність, яка  йде в Україну з Європи та Америки. Бо з впровадженням інформаційних технологій діти не хочуть читати, адже все готове знаходять у планшеті», - констатує Авраменко.

Читайте також: Освітня реформа: колегія МОН затвердила програми для 1-2 класів

На його переконання, допомагати сьогодні потрібно не лише дітям, а й педагогам. Аби їх розвантажити,  Авраменко розробив міні-конспекти для вчителів, з якими  викладачі «можуть просто прийти на урок і працювати».

Авраменко – автор підручників і посібників з української мови та літератури, які створює за визначеною програмою Міносвіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-