Рада проведе слухання щодо охорони культурної спадщини

Рада проведе слухання щодо охорони культурної спадщини

Укрінформ
У Верховній Раді 18 квітня відбудуться слухання щодо стану, проблем і перспектив охорони культурної спадщини.

За це рішення проголосували 232 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту постанови, особлива актуальність парламентських слухань на цю тему зумовлена тим, що відповідно до рішення Європейського парламенту 2018 рік проголошено Роком культурної спадщини в Європі. 

«З урахуванням європейського напрямку розвитку нашої держави та розуміючи проблемність питання охорони культурної спадщини ЮНЕСКО, Міністерство культури України та уряд уже підготували та подали на розгляд Президента України пакет документів щодо проголошення 2018 року Роком культурної спадщини в Україні», - зазначають автори проекту.

Читайте також: Марина Порошенко продемонструвала свій диплом мистецтвознавця

Уряд до 1 березня має підготувати і подати до Верховної Ради необхідні інформаційно-аналітичні матеріали з зазначеного питання та відповідні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань, визначити доповідача.

Як повідомлялось, 19 січня учасники засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО вирішили вжити додаткових заходів з метою мобілізації міжнародних зусиль задля збереження Ханського палацу в Бахчисараї. Учасники засідання наголосили, що "реставраційні роботи" на території пам’ятки, які проводить окупаційна влада, становлять реальну загрозу знищення історичної та культурної цінності цієї пам'ятки, включеної до Попереднього списку для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ще в 2003 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-