Україна не пустила на свій ринок

Україна не пустила на свій ринок "Советский самогон по ГОСТу" і ще два видання з РФ

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовив у видачі дозволу на ввезення в Україну з території країни-агресора Росії трьох видань.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Це книги ТОВ "Видавництво АСТ": Юрий Поляков "По ту сторону вдохновения"; "Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки"; Андрей Рубанов. "Патриот". Наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у виданнях присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора, символи комуністичного режиму і тоталітарного режиму держави-агресора, виправдання і визнання правомірною окупації території України тощо. Зокрема, у книзі "По ту сторону вдохновения" Юрій Поляков виправдовує російську агресію, стверджуючи, що "Крым всегда был российский... был референдум - Крым хочет в Россию". А видання про самогон рясніє ілюстраціями радянської символіки, майже кожну його сторінку "прикрашає" георгіївська стрічка. Що ж стосується видання "Патріот". то у Держкомтелерадіо його охарактеризували як приклад пропагандистської прози.

Читайте також: За рік в Україну не пустили понад 200 книжок з РФ

Загалом станом на 5 лютого Держкомтелерадіо надав суб'єктам господарювання дозволи на ввезення майже 9 тисяч найменувань видавничої продукції з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій. Водночас надано 257 відмов у видачі дозволів, з них 28 - на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв'язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-