У Росії відкликали прокатне посвідчення британського фільму

У Росії відкликали прокатне посвідчення британського фільму "Смерть Сталіна"

Відео
Укрінформ
Міністерство культури РФ вирішило відкликати прокатне посвідчення британського фільму "Смерть Сталіна", який мав вийти на широкий екран 25 січня.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на в.о. директора Департаменту кінематографії  РФ Ольгу Любімову. 

"Прокатне посвідчення фільма "Смерть Сталіна" є відкликаним", - сказала представник Мінкультури.

За її словами, підставою для відкликання став підпункт "д" пункту 20 правил, що стосуються прокатних посвідчень, згідно з якими прокатне посвідчення може бути відкликане у разі "виявлення при публічній демонстрації фільму матеріалів, що містять інформацію, поширення якої заборонене законодавством Російської Федерації". 

Читайте також: Смерть Шварца й життя Дракона. І Марка Захарова

Прокатник зобов'язаний після отримання відгуку впродовж 30 робочих днів повернути в Мінкультури прокатне посвідчення.

Як відзначається, напередодні відбувся громадський перегляд стрічки, на якому були присутні діячі кіно, депутати Держдуми, представники Російського історичного товариства, а також члени громадської ради при Мінкультури. Вже 23 січня громадська рада при Мінкультури запропонувала перенести дату прокату фільму на півроку через те, що вона співпадає з ювілеєм закінчення Сталінградської битви. Услід за цим депутати Держдуми зажадали відправити фільм на додаткову експертизу, угледівши в ньому ознаки екстремізму.

Крім того, діячі кіно написали колективний лист на ім'я міністра культури з проханням відкликати прокатне посвідчення «Смерті Сталіна», назвавши фільм «пасквілем на історію нашої країни, злісною і абсолютно недоречною нібито «комедією», що чорнить пам'ять про наших громадян, які перемогли фашизм». Свої підписи під листом поставили у тому числі Микита Міхалков, Володимир Бортко, Олександр Галибін та інші, пише «Медуза»

Світова прем'єра британської сатиричної комедії Армандо Іаннуччі "Смерть Сталіна", знятої за коміксами Фаб’єна Нурі та Тьєррі Робіна, відбулася у вересні 2017 року. Сюжет кінокартини зосереджений на боротьбі за владу в СРСР після смерті Йосифа Сталіна в 1953 році. У головних ролях знялися Стів Бушемі, Джейсон Айзекс, Руперт Френд, Ольга Куріленко та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-