Україна та Корея знімуть спільний анімаційний серіал

Україна та Корея знімуть спільний анімаційний серіал

Укрінформ
Меморандум про спільне виробництво масштабного анімаційного серіалу “Smart Babies” підписали у п'ятницю в Києві керівники ДП "Укранімафільм" та корейської студії “AB Media Co”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі планується створення 54 серій першого сезону, кожна серія - по 5 хвилин. Створюватиметься серіал спільно - п’ятдесят на п’ятдесят - і творчо, і технічно, і фінансово, що буде першим прецедентом у світі”, - розповів Дмитро Лісенбарт, в.о. генерального продюсера-директора ДП "Укранімафільм".

За його словами, після підписання меморандуму розпочнеться підготовчий період. Очікується, що більша частина анімації, розрахованої на дітей 3-5 років, буде вироблятися на корейській студії, в Україні створюється офіс, який займатиметься сценарієм, розробкою персонажів, підготовкою нових серій - від ідеї до лейаутів, які будуть передаватися на виробництво анімації в Корею.   

“Серіал “Smart Babies” є унікальним, тому що він зрозумілий для всіх людей у світі і несе в собі основні цінності, такі як толерантність, дружба, розповідає про те, як користуватися новітніми технологіями. В серіалі присутні і діти, і дорослі, і тваринки, і роботи. Вони разом вивчають світ майбутнього”, - розповів  Лісенбарт.

Він додав, що головним персонажем серіалу стала його маленька донька Марійка, і висловив сподівання, що ця робота стане внеском як у її виховання, так і виховання інших дітей у світі. А також поінформував, що творча команда розраховує на державну фінансову підтримку і готуватиме проект на найближчий пітчінг. Залежно від цього старт проекту може відбутися восени 2018 року. 

Лісенбарт також зазначив, що паралельно зі стартом виробництва серіалу “Smart Babies” запускається програма з реконструкції ДП "Укранімафільм".

“Зараз студія виглядає, немов після Чорнобиля: закинута будівля, в якій практично нічого не вироблялося, відсутнє опалення, вирізані труби... Для початку у нас є план створити Музей анімації, зробити каталог усіх фільмів, які тут були зроблені, оцифрувати їх у новому форматі спільно з Довженко-центром. І практично з нуля почати будувати студію”, - сказав керівник студії, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.  

Своєю чергою виконавчий директор студії “AB Media Co”Кельвін Лі (Calvin Lee) розповів, що коли вони побачили персонажів анімації “Smart Babies” і ознайомились із сюжетом, одразу запропонували співпрацю. 

“Нас вразили персонажі, Вони були настільки незвичайними, що ми захотіли працювати разом над цим проектом. Зміст серіалу є дуже пізнавальним. Ми вважаємо, що він стане популярним не тільки в Кореї та Україні, а й на глобальному рівні”, -  підкреслив Кельвін Лі. 

Читайте також: Стрічку про кримських татар покажуть на кінофестивалі в Карлових Варах

Посол Республіки Корея  в Україні Лі Янг-Гу нагадав, що цього року наші країни відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин, які дуже плідно розвиваються. Він також висловив переконання, що спільний анімаційний проект отримає державну підтримку  в Кореї. 

“Я впевнений, що співпраця над серіалом буде вдалою і матиме перспективи, вона стане першим кроком для подальшої, ширшої співпраці між Україною та Кореєю у культурній сфері”, - підкреслив Лі Янг-Гу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-