Дніпровський театр ушанував виставою пам'ять жертв Голодомору

Дніпровський театр ушанував виставою пам'ять жертв Голодомору

Укрінформ
Дніпровський молодіжний театр «Віримо» вшанував пам’ять українців, які загинули під час Голодомору, драмою «Голодна кров».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цю виставу театр щороку показує на  роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні. Ми також закликаємо приєднатися до щорічної всеукраїнської акції «Запали свічку», - зазначили організатори.

Епічна драма «Голодна кров» - результат творчої акції, що була започаткована театром «Віримо» серед сучасних українських драматургів у форматі «творчої лабораторії». Серед більш ніж сорока надісланих творів було обрано п’єсу трьох місцевих авторів (О. Бісик, Т. Волкова, Д. Мєдвєдєва) на тему Голодомору в Україні в 1932-1933 роках. П'єса написана на основі документів і свідчень про події, що відбувалися в Дніпропетровській області протягом 30-х років ХХ століття.

Вистава «Голодна кров» вже кілька років з успіхом йде на сцені Дніпровського молодіжного театру, її бачили глядачі Луцька і Тернополя, Хмельницького і Черкас, Києва і Львова.

Вона здобула Національну премію України імені Тараса Шевченка 2010 року. На міжрегіональному конкурсі «Січеславна 2009» (Дніпропетровської та Запорізької областей) її було відзначено у восьми номінаціях, зокрема «Краща вистава року» та «Гран-Прі».

Читайте також: В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Глядачі дивляться її на одному диханні, півтори години без антракту. Після перегляду багато хто переосмислює все, що знав досі про Голодомор.

Фото: md-eksperiment.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-