В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору

В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Представництво України у Раді Європи, українська громада вшанували пам'ять жертв Голодомору покладанням квітів до пам’ятного знаку, встановленому в м. Ольцайм, що неподалік від Страсбурга.

У церемонії взяла участь мер міста Піа Імбс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми разом з мером міста Ольцайм поклали вінки до пам’ятного знаку жертв Голодомору в Україні 1932-33 років. Цей пам’ятний знак з’явився в Ельзасі завдяки українським дипломатам кілька років тому, з тих пір ми щороку вшановуємо пам'ять жертв Голодомору саме тут, в Ольцаймі", - сказав у коментарі Укрінформу постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Дипломат висловив вдячність керівництву міста, яке "перейнялося українською історією і відчуло співчуття до трагедії, яка сталася в Україні".

"Саме на таких людських почуттях власне можна розвивати і зміцнювати далі міжнародні відносини", - наголосив глава українського постпредства.

Також у рамках проведення заходів до Голодомору вчора в Раді Європи відбувся показ фільму "Гіркі жнива". У показі брали участь представники іноземних диппредставництв при Раді Європи, зокрема очільники постпредств Швейцарії та Литви, представники української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-