10-мільйонному відвідувачу музею в Амстердамі зробили вкрай незвичайний подарунок

10-мільйонному відвідувачу музею в Амстердамі зробили вкрай незвичайний подарунок

Укрінформ
Керівництво художнього музею Рейксмюсеум в Амстердамі вперше дозволило відвідувачу провести ніч самому перед знаменитою картиною Рембрандта "Нічний дозор".

Таким незвичайним чином музей преміював 10-мільйонного відвідувача, яким виявився шкільний вчитель Стефан Каспер, повідомляє BBC.

"Я спав лише за два метри від "Нічного дозору". Це чарівно, я досі не можу в це повірити!" - цитує Каспера агентство Франс пресс.

Власник щасливого квитка розповів, що його залишили в музеї абсолютно одного на цілу ніч, а підлогу спеціально для нього застелили червоним килимом. Крім того, Каспер зміг повечеряти стравами, приготованими для нього шаф-кухарем елітного ресторану.

За словами нічного відвідувача, він також встиг походити по порожніх залах музею і зробити кілька селфі.

Каспер зізнався, що він не є гарячим шанувальником Рембрандта, проте за ніч зміг подивитися на уславлену роботу майстра новим поглядом.

"Я побачив персонажів, яких ніколи раніше не помічав. Вони оживали переді мною. Це враження, яке назавжди залишиться в моїй пам'яті", - сказав він.

Приміщення Рейксмюсеуму було перебудовано в 1906 році спеціально заради розміщення цієї картини.

Основу художньої колекції музею становлять роботи голландських майстрів XV-XIX століть, зокрема, представлені відомі майстри XVII століття, в першу чергу Рембрандт, Вермеєр і Халс, а також Пітер де Хох, Стен, Рейсдал, ван дер Гельст, ван Скорел та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-