Французький фотограф знімає бійців АТО, наслідуючи старих майстрів

Французький фотограф знімає бійців АТО, наслідуючи старих майстрів

Укрінформ
У Києві в "Мистецькому арсеналі" 4 травня відкриється унікальна виставка світлин фотографа із Франції Юрія Білака - «Проекція».

Про це на прес-конференції поінформував сам  Білак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 4 травня до 14 травня в "Мистецькому арсеналі" будуть представлені мої роботи. Вхід на виставку буде вільний, це для мене дуже важливо, що всі зможуть прийти і не один раз, а стільки, скільки побажають", - зазначив він.

Фотографії зроблені ним торік на Донбасі за сюжетами відомих картин.

 "Був Великдень, для солдатів закінчилася Служба Божа. Хлопці сіли за стіл і розташувалися саме так, що це нагадало мені картину Леонардо да Вінчі “Тайна вечеря”. На виставці можна побачити і фотопроекцію знаменитої картини Іллі Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану». Фотографія Білака називається «Воїни АТО пишуть листа Султіну». На фотографії – бійці 30-ї бригади.

Автор також використав для своїх робіт і сюжети відомих  фотографій. Джо Розенталь, американський фотограф, зробив фотографію американських солдатів, які піднімають прапор на японському острові Іводзіма. Білак  зробив подібну фотографію біля села Піски: «Кіборги» встановлювали український прапор на даху Донецького аеропорту. Є фотокартина «Козак Мамай».

Юрій Білак – французький фотограф українського походження, неодноразово був у районі бойових дій, звідки привіз унікальні знімки українських військовослужбовців. Роботи експозиції складаються з двох частин: фото воїнів АТО, медиків, волонтерів, а також картини  художників-класиків, які проектуються на сучасність. Світлини українських захисників вдало поєднані з творами Леонардо да Вінчі, Рембрандта ван Рейна, Вінсента ван Гога.

До цього фотовиставка “Проекція” була представлена в Адміністрації Президента.

Виставку вже відвідали віце-президент США Джозеф Байден, президент Польщі Анджей Дуда та багато інших високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-