У Мінську експонували роботи з АТО українських і білоруських художників

У Мінську експонували роботи з АТО українських і білоруських художників

Фото
Укрінформ
Уперше в Білорусі виставили творчу експозицію, присвячену воєнним діям в зоні АТО на Донбасі. Спільний проект "З Україною в серці" українських і білоруських художників на один день розмістився в будівлі посольства України в Білорусі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша виставка - це перший крок для того, щоб спробувати художніми засобами зобразити трагедію і донести її до глядача. У такий спосіб ми хочемо зробити внесок у примирення двох сторін", - заявив учасник проекту Геннадій Дроздов.

Шестеро білоруських та українських художників представили власні художні і графічні роботи, а також фотоматеріали, зроблені ними під час відвідання зони АТО восени минулого року. Серед них Тарас Носар, Геннадій Дроздов, Олександр Циркунов, Олександр Суша, Андрусь Такінданг, Олександр Пушкін.

За словами тимчасового повіреного України в Білорусі Валерія Джигуна, проведення експозиції в Білорусі приурочене до річниці Мінських домовленостей. "Білорусь - наші друзі і партнери. І для того, щоб настав в Україні мир, ми об'єднуємо всі наші зусилля", - прокоментував Джигун.

На виставці також був присутній посол Литви в Республіці Білорусь Евалдас Ігнатавичюс.

Фото: TUT.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-