Президент підписав закон про Український культурний фонд

Президент підписав закон про Український культурний фонд

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою 23 березня 2017 року закон про Український культурний фонд.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

«Даний закон визначає правові, організаційні, фінансові засади діяльності Українського культурного фонду, метою створення якого є сприяння розвитку культури і мистецтв України, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального і духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримка культурного різноманіття та інтеграції української культури у світовий культурний простір», - йдеться в повідомленні.

Згідно із законом, Український культурний фонд є бюджетною установою, яка виконує передбачені цим законом спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвитку України. Діяльність Українського культурного фонду спрямовується і координується центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв.

Органами управління Українського культурного фонду є Наглядова рада та дирекція. Фонд очолює голова Українського культурного фонду, який здійснює свою діяльність на громадських засадах. Головою Фонду може бути призначено особу, яка є фахівцем у сфері культури, має бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, вільно володіє державною мовою, володіє іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-