У Ризі відзначають Шевченківські дні

У Ризі відзначають Шевченківські дні

Відео
Укрінформ
У Ризі 9-10 березня в рамках всесвітньої акції #GlobalShevchenko українська діаспора разом зі своїми латвійськими друзями провела низку заходів, присвячених дню народження та дню смерті Великого Кобзаря.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку тижня проходив міжнародний флешмоб #Global Shevchenko (фотографування на фоні пам’ятника Шевченку). Потім 9 березня о 16:00 латвійські українці зібралися біля пам’ятників Тарасу Шевченку в Ризі, поклали квіти та почали із зачитування віршу «В казематі / Мені однаково, чи буду». Наймолодшою з учасників акції була Антоніна Подоляк з дитячого садку при Ризькій українській середній школі з віршем «Садок вишневий коло хати»

Відео: Alisa Rybina, Фейсбук 

10 березня в актовій залі Української школи в Ризі пройшов Літературний вечір Т.Г.Шевченка, організований спільно з місцевим Українським товариством «Дніпро». Школярі читали вірші та співали пісні на слова поета. Також була проведена виставка витинанок.

Урочистості закінчаться 12 березня в парафії Преображення Господа нашого Ісуса Христа в Ризі (УГКЦ). Після недільної Літургії та Молитви за Україну в рамках катехитичної школи пройде вечір вшанування пам'яті Тараса Шевченка. На ньому члени парафії зроблять кілька проблемних доповідей про біографію та творчість Кобзаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-