Президент доручив МЗС втрутитися в ситуацію навколо могили Олександра Олеся у Чехії

Президент доручив МЗС втрутитися в ситуацію навколо могили Олександра Олеся у Чехії

Укрінформ
Петро Порошенко доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію навколо могили українського письменника Олександра Олеся у Чехії.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Фейсбуці.

«Президент доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію щодо поховання відомого українського письменника Олександра Олеся у Чехії, а також зв'язатися з його родичами в Канаді для з'ясування можливості перепоховання його в Україні»- написав Цеголко.

Як повідомлялося, сьогодні рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який помер у 1944 році і похований у Чехії, були примусово ексгумовані.

Відповідно до чеських законів, після поховання родичі або друзі померлих мають сплачувати ренту за місце на кладовищі, розміром у 20 тисяч чеських крон на 10 років (приблизно 20 тисяч гривень — ред.). За словами представників місцевої української громади, донедавна ренту за могилу Олеся сплачував, за власною ініціативою, громадянин Чехії та виходець з України Володимир Михайлишин. Однак нещодавно Михайлишин помер, і тепер його син хоче поховати батька на могилі Олеся. 

За даними DT.UA, перепоховання заплановано на 12:00 3 січня 2017 року, плани щодо подальшого поховання рештків Олеся та його дружини невідомі. Могилу письменника вже розкопали. Наразі на Ольшанському кладовищі знаходяться представники укрїнської діаспори, які чекають на консула, повідомило видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-