Нищук: При розгляді бюджету мене майже приперли до стінки

Нищук: При розгляді бюджету мене майже приперли до стінки

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук вважає, що творчі спілки здатні зберегтися за умови їх  ребрендингу.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції, присвяченій представленню нового керівного складу Національної спілки театральних діячів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я радий, що в останні два місяці відбулася зміна і оновлення в Спілці театральних діячів та Спілці кінематографістів. Це не значить, що хтось попередній був поганий, але потрібен прихід нової команди. Зокрема, треба, щоб на форумі в Спілці письменників сиділи ті поети і письменники, які презентують Українську державу - а їх ніколи там немає - Жадан, Андрухович, Забужко, Кокотюха", - зазначив Нищук.

За його словами, останнім часом є недовіра до творчих спілок і сумніви щодо доцільності їх фінансування, оскільки робота там не ведеться і часто просто здаються в оренду приміщення.

"При розгляді бюджету мене майже приперли до стінки і закликали припиняти фінансування спілок. Мій заклик був - дати шанс усім спілкам, зробити спробу ребрендингу", - сказав міністр.

Він висловив переконання, що спілки повинні оживити творчий процес, вони мають бути великою підпорою у виробленні законодавчої бази, напрацьовувати ідеї, "які можна доносити в найвищі кабінети держави".

"Це буде великий імпульс до того, щоб по-іншому дивитися на спілки в цілому і зокрема - на Спілку театральних діячів. У мене є сподівання на те, що ми справді зможемо оновити роботу і призначення Спілки театральних діячів", - підкреслив Нищук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-