У Криму бюджетників змушують іти на «вибори Путіна» для збільшення явки

У Криму бюджетників змушують іти на «вибори Путіна» для збільшення явки

Укрінформ
У тимчасово захопленому Криму окупанти змушують працівників бюджетної сфери іти на незаконні "вибори президента Росії", щоб створити явку, тому що кримчани не хочуть голосувати.

Про це Суспільному розповів працівник сфери освіти, передає Укрінформ.

"Нас всіх попередили, що ми маємо піти і проголосувати на "виборах", щоб на роботі не було проблем. Після голосування, ми маємо зателефонувати куратору у наш навчальний заклад та доповісти, що проголосували. Нам не кажуть, що треба конкретно за когось голосувати. Головне створити явку, бо люди не хочуть йти на вибори", – повідомив він.

Низьку явку також підтверджують активісти громадського руху спротиву "Жовта стрічка". "У Сімферополі та Севастополі у рашистів з самого ранку низька явка", – йдеться у повідомленні руху в Телеграмі.

Станом на 09:00, в окупованому Криму та Севастополі відкрилися "виборчі дільниці" для "голосування" на псевдовиборах президента РФ. Вони працюватимуть протягом 15-17 березня. Також окупанти відкрили "голосування" онлайн – через портал "Госуслуг".

Читайте також: На ТОТ Херсонщини активність на псевдовиборах мінімальна - облрада

Як повідомлялося, так звані вибори президента РФ відбудуться протягом трьох днів – з 15 по 17 березня 2024 року. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних "президентських виборів" у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України. Крім того, в Держдепартаменті США пригрозили відповідальністю всім долученим до цього процесу, а також тим, хто погодився виступити міжнародними спостерігачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-