Комітет захисту журналістів вимагає від РФ звільнити кримських колег

Комітет захисту журналістів вимагає від РФ звільнити кримських колег

Укрінформ
Комітет захисту журналістів (CPJ) вимагає від російської влади звільнити кримських журналістів Рустема Османова та Азіза Азізова, яких окупанти арештували на два місяці за звинуваченням у тероризмі.

Про це йдеться у заяві організації, передає Укрінформ.

"Російська влада в Криму повинна зняти всі звинувачення проти журналістів Рустема Османова та Азіза Азізова, негайно звільнити їх і припинити переслідування преси в помсту за їхню роботу!, - йдеться у повідомленні.

За словами програмного директора CPJ Карлоса Мартінеса де ла Серна, влада РФ повинна зняти всі звинувачення проти журналістів Рустема Османова та Азіза Азізова, негайно звільнити їх і припинити репресії проти кримськотатарських журналістів.

"Затримавши ще двох кримськотатарських журналістів в українському Криму, російська влада продовжує переслідувати незалежні голоси, які намагаються пролити світло на ситуацію з правами людини на півострові", - заявив він.

Читайте також: Масові затримання в Криму: Представництво Президента в АРК закликало світ посилити тиск на Росію

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму російські силовики 5 березня провели обшуки у будинках 10 кримських татар та затримали їх. Серед затриманих два журналісти "Кримської солідарності" Рустем Османов та Азіз Азізов які висвітлюють політично вмотивовані справи в Криму. Всіх затриманим заарештували на два місяці, до 4 травня 2024 року, за обвинуваченням в організації та участі в діяльності терористичної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-