У Сімферополі окупанти арештували 10 кримських татар, яких затримали після обшуків

У Сімферополі окупанти арештували 10 кримських татар, яких затримали після обшуків

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму так званий Київський райсуд Сімферополя заарештував  до 4 травня 2024 року 10 кримськотатарських активістів та релігійних діячів, яких російські силовики затримали 5 березня після незаконних обшуків.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Протягом 10 років активістів, релігійних діячів, цивільних журналістів переслідують із політичних та релігійних мотивів. Справи «Хізб-ут-Тахрір» - шаблонні. Сьогодні у суді співробітники ФСБ клопотали саме про жорсткий запобіжний захід, бо наші підзахисні нібито можуть сховатися, вплинути на свідків… Це чергові фрази. За всі ці довгі роки ми переконалися, що жоден з них (затриманих) не є злочинцем», - наголосив адвокат політв'язнів Еміль Курбедінов.

Зазначається, що 6 березня до СІЗО відправили п'ятьох затриманих жителів Джанкоя та Джанкойського району Криму. Йдеться про Енвера Халілаєва, Нарімана Аметова, Алі Мамутова, імаму мечеті села Лобаново Вахіда Мустафаєва й активіста Арсена Кашка.

Раніше, 5 березня, до СІЗО відправили затриманих із Бахчисарая Мемета Люманова, Азіза Азізова, журналіста Рустема Османова та Мустафу Абдураманова.

Читайте також: США лишаються непохитними у невизнанні анексії Криму Росією - посол

Колишньому імаму мечеті Ремзі Куртнезірову, який має низку важких захворювань, призначили домашній арешт.

Усіх їх триматимуть під арештом до 4 травня 2024 року.

Затримані з рішенням суду не згодні і будуть його оскаржувати.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму, а саме у Бахчисараї та Джанкойському районі, російські силовики у 5 березня провели обшуки у будинках 10 кримських татар та затримали їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-